I min blogg kan du följa vad som händer i mitt liv, ämnena jag skriver om varierar allt ifrån jobb till fritid, glädje till sorg och ytligt till djupt.

Hur ofta jag uppdaterar bloggen beror lite på vad som händer i mitt liv och hur mycket jag har att göra, så kom tillbaka med jämna mellanrum för att se om något nytt spännande finns att läsa!

Nedan hittar du massor av inlägg som jag har skrivit, använd sökmotorn och kategorierna för att underlätta din sökning.

Trevlig läsning!

  Tillsammans

  Postad: 7 januari, 2019 Kommentera

  Just nu pågår Tillsammans mot cancer på tv 4 och jag är så glad att det hittills har gått så bra för mig 🙂

  Mitt hjärta blöder när jag ser och hör alla som det inte går så bra för 🙁 Vi behöver mer forskning och det kostar enorma summor pengar men det räddar liv!

  Jag har självklart gjort en insättning på den insamling jag startade strax efter mitt cancerbesked. Jag skrev Tillsammans som avsändare som ni kan se!

  Snälla bidra till min insamling nu ikväll, det spelar ingen roll om det är 1 krona eller 1 miljon, huvudsaken är att det kommer in pengar till forskningen. Jag och alla som får ett cancerbesked vill fortsätta att leva!

  Min insamling Skicka vidare by Tina hos Cancerfonden hittar du genom att klicka här. Skriv gärna Tillsammans som avsändare!

  Tack på förhand!


  Ett av de svåraste jobben men också ett av de viktigaste

  Postad: 30 oktober, 2018 1 Kommentar

  Jag söker nu två personliga assistent som vill arbeta på heltidstjänst med dag, kväll, helg och nattpass i Stockholm närmare bestämt i Tyresö. En som vill ta över efter Ulrika som har bestämt sig för att gå vidare efter snart 8 år och en som vill vikariera för min ordinarie assistent Mikaela som skall vara mammaledig i drygt ett år.

  Du som söker har huvudet på skaft, behärskar svenskan perfekt, klarar av såväl kontorsgöromål, personlig omvårdnad, intimhygien som hembiträdes jobb. INTE är allergisk mot klor då det kan förekommer träning i bassäng.

  Vidare har du inga samarbetsproblem, då det ställs stora krav på dig att fungera i flera av mina olika världar, hemma finns min man, i mitt arbete finns mellan varven kollegor. Du måste därmed ha lätt att flyta mellan olika roller, och inte ha problem med att ta ett kliv tillbaka när det så krävs.

  Det vore även bra om du har möjlighet att följa med på både inrikes- och utrikesresor och då ha en stark rygg eftersom det då blir en hel del lyft. Avslutningsvis bör du vara runt min ålder och gärna ha körkort samt ha stort intresse för matlagning, inredning och resor.

  Och vad FÅR du som tack för hjälpen annat än lön?

  En arbetsplats som mina tidigare assistenter säger sig ha haft roligt på, du får ett omväxlande arbete och du kommer lära dig en del på kuppen.

  Vill du veta något om mig?

  Jag är idag 48 år, gillar att bl.a. shoppa och umgås med mina nära och kära. Dessutom har jag ett stort intresse av att arrangera olika event, stora som små. Knivigt att beskriva i en annons och jag hoppas du har tålamod att vänta att få höra mer om mig vid ett personligt möte.

  Maila din ansökan till tina@tinagustafsson.com 

  Orkeslös

  Postad: 29 oktober, 2018 Kommentera

  Under ganska så många veckor nu så har jag varit borta från bloggen både med tips på recept men även vad som händer i vardagen. Jag tror att det tyvärr kommer att fortsätta vara så en tid, hur länge vet jag inte men det får tiden utvisa. Jag skall dock försöka komma med lite uppdateringar under december då jag fullkomligt älskar julen 🙂

  Min frånvaro beror på att jag är extremt orkeslös, jag känner mig helt tom på insidan och som en urvriden disktrasa på utsidan. Jag tror att det beror på det jag har gått igenom det senaste året. Det har varit extremt mycket cancer i mitt huvud det senaste drygt 10 månaderna och tyvärr vill inte det ge med sig. Den dagen för snart ett år sedan då jag tappade kontrollen helt och hållet över min kropp och de säger att det har hittat något i mitt högra bröst som inte alls ser bra ut, den dagen glömmer jag aldrig. Jag har så länge jag kan minnas varit fullkomligt livrädd för att få cancer och jag är fortfarande fullkomligt livrädd för att något som har med cancer finns kvar i min kropp eller kommer att dyka upp igen.

  Att tappa kontrollen och aldrig någonsin kunna lita på min kropp är fruktansvärt, speciellt eftersom vi förhoppningsvis skall ha ett långt liv tillsammans framför oss. Att lita på läkarvården som säger att det skall göra allt vad de kan för att sedan bryta ner min kropp totalt under väldigt många månader för att jag överhuvudtaget skall ha en chans att överleva är inte heller speciellt lätt. Jag hoppas verkligen att det skall fungera men jag vågar inte lita på att det kommer att fungera till 100% och det kan tyvärr läkarna inte lova heller. Detta gör att det ibland kan svartna för ögonen på mig och att jag får svårt att andas.

  För tre månader sedan fick jag min sista behandling och tiden efter har inte varit lätt överhuvudtaget. Läkarvården sa att nu räknas du som frisk men att de första tre åren är den tid som är mest kritisk. Glöm inte att statistiskt sett så kommer det att gå bra sa läkaren innan jag lämnade läkarrummet för sista gången på förhoppningsvis väldigt, väldigt länge. Hon sa även glöm inte att höra av dig ifall något känns fel men statistiskt sett så är det för sent om något känns fel och det visar sig vara ett återfall.

  Nästan varje gång eller rättare sagt varje gång jag får någon sorts smärta i kroppen så blir jag livrädd att det är kopplat till cancer. Det görs inga kontroller förutom att mammografi görs varje år under fem år istället för varannat år. I januari är det dags för min första kontroll, det har då gått ett år sedan allt startade. Jag kan bara hoppas och jag håller både tummar och tår så hårt det bara går att de inte skall hitta något i januari.

  Jag försöker för både min egen skull men även för min mans skull och för mina vänners skull att leva så normalt det bara går men det är otroligt svårt. Mina tankar lever sitt egna liv och oftast vill de fokusera på ”Tänk om…” och tyvärr vinner tankarna för det mesta men ibland lyckas jag att vinna över tankarna. De få gångerna det händer har jag riktig trevligt 🙂 men jag kommer aldrig bli mitt gamla jag igen och det är något jag sörjer något enormt 🙁

  Blossa 18

  Postad: 18 september, 2018 Kommentera

  Klockan 14:00 idag avslöjades Blossa årets smak på deras årgångsglögg och den heter di Limone och har alltså smak av Limoncello.

  I år har den italienska Amalfikusten och deras vidsträckta citronodlingar fått stå för inspiration- Förutom Limoncello har glöggen smak av rosmarin, timjan och basilika. Typiska smaker från medelhavet.

  Designen på flaskan är inspirerad av klassiska italienska delikatessförpackningar och futurismens geometriska formspråk från början av 1900-talet. Den turkosa färgen på flaskan för tankarna till medelhavet och den solgula korken är en hyllning till citronen.

  Designen av flaskan står Scandinavian Design Group för, samma företag som har designat flaskorna sedan Blossa började med att hämta sin inspiration från olika platser runt om i världen 2011.

  Glöggen finns i Systembolagets beställningssortiment från den 19 september.


  Cancerbaksmälla

  Postad: 7 september, 2018 1 Kommentar

  Under en tid nu har det inte varit speciellt mycket uppdateringar på bloggen och jag har ärligt talat ingen aning om hur länge det kommer att hålla i sig eller om det periodvis kommer vara inlägg ofta och periodvis vara mer sällan, det får tiden utvisa helt enkelt.

  Vad detta beror på är troligtvis något som kallas för cancerbaksmälla i ”vår” värld. Begreppet cancerbaksmälla lanserades i oktober 2017 av Ung Cancer och står för det fysiska och psykiska efterspel som kan uppstå efter en avslutad cancerbehandling.

  Från den stund jag fick veta att jag hade en allvarlig bröstcancer så förändrades mitt liv på bara några sekunder och det kommer aldrig någonsin bli sig likt igen 🙁 Denna djävla (ursäkta språket) sjukdom har satt fysiska och psykiska ärr som gör det fruktansvärt svårt för mig att leva fullt ut. Dels så har jag hittills inte hittat någon BH som passar riktigt bra med den bröstprotes jag har och det i sin tur gör att jag inte kan ha de kläder jag brukade ha och dels så har jag svår ångest och tror att jag kommer att dö i denna sjukdom inom max fem år 🙁 Jag vet att detta inte är ovanligt för de personer som går igenom samma sak men det är fruktansvärt att känna och uppleva detta 24 timmar om dygnet sju dagar i veckan.

  Mitt liv har hittills stått på paus i drygt nio månader, det är den tiden jag har varit under behandling. Nu förväntas jag gå tillbaka till mitt ”normala” liv. Det förväntas av mig och alla andra drabbade att vi skall bli fullt arbetsföra, attraktiva, sexuellt aktiva, ta hand om familjen, umgås med vänner och mycket, mycket mer. Saker som inte passar ihop mad att leva med de fysiska och psykiska ärren som denna sjukdom har givit mig.

  Tack vare framstegen som sker inom cancerforskningen så klarar sig idag betydligt många fler personer sig vilket är otroligt positivt men det i sin tur ställer också högre krav på att ta hand om alla som överlever. Det är något som vården och samhället inte klarar av idag enligt mig. Jag har fått en extremt bra cancervård och jag har pratat med en kurator men jag och många andra behöver en betydligt bättre rehabilitering efter det att vi är färdigbehandlade.

  Vid flera tillfället har jag varit med om att personer både inom vården och privat tycker att jag skall vara tacksam över att det hittills har gått så bra för mig och självklart är jag det men det betyder inte att jag mår bra igen. Jag har ett flertal biverkningar kvar även fast min behandling avslutades den 23 juli och jag har ganska så svår dödsångest.

  Det går att skriva hur mycket som helst om detta men jag stannar där för denna gång. Nu vet ni i alla fall varför jag inte uppdaterar med recept och inlägg speciellt ofta för tillfället.

  Bald Rainbow Party

  Postad: 4 september, 2018 Kommentera

  I helgen som var gick årets första personalfest av stapeln, som vanligt var en hel drös med assistenter och deras respektive på plats 🙂 Temat var denna gång ”Bald Rainbow Party”, vilket var en färgsprakande tillställning där samtliga assistenter/par skulle komma klädd i en viss färg som jag hade gett dem. De olika färgerna symboliserar olika cancerdiagnoser, dessutom tyckte en utav assistenterna att samtliga skulle få testa på hur det var att vara utan hår så i sista minut införskaffade prylar som gjorde att nästan alla även var flintskalliga 😀


  Dagen började som alltid kl 12:00, denna gång med färglatt bubbel och färglada fruktspett.

   


  Efter välkomstskålen fortsatte vi med lunch som bestod av grillad lax med färskpotatis en rad olika färglada röror och såser, självklart var bordet dukat med massor av färger också 😀

   


  När alla var mätta och belåtna så var det dags för lite aktiviteter i form av Ballongpopping och Färgquiz.

   


  Efter aktiviteterna behövde i en drink och tilltugg.

   


  En härlig grillmiddag med bl.a. kyckling och färgsprakande grönsaker fortsatte kvällen med.

   


  Kvällen fortsatte med att vi tog lite galna bilder i olika konstellationer 😀

   

  Innan alla gick hem fick de med sig en goodiebag 🙂

   


  Tack för denna gång härliga gäng, vi ses på julfesten!!! 😀

   

  GES – Sveriges äldsta pojkband

  Postad: 28 augusti, 2018 Kommentera

  I lördags då var det äntligen dags att se GES! Sveriges äldsta pojkband som de titulerade sig själva 😀 Glenmark, Eriksson och Strömstedt var den skiva jag spelade mest de året den släpptes! 😀 

  Vi började med att gå till POP HOUSE för att äta middag, vi båda åt en varsin hamburgare och den var riktigt, riktigt god!

   


  Efter maten gick vi till Skansen för att inta våra platser, innan konserten med GES startade uppträdde Eric Gadd. Eric är en otroligt duktig artist men hans typ av musik är inte något jag har fastnat för men självklart så såg och hörde jag att han gjorde ett riktigt bra uppträdande.

   

   

  Glenmark, Eriksson och Strömstedt känner sin publik väl och de levererade från samma sekund som de klev upp på scenen tills den sista sekunden innan de klev av scenen. Det svängde verkligen hela konserten! 😀

   

   

   

  Kräftdukning med massor av krondill

  Postad: 25 augusti, 2018 1 Kommentar

  Det är många som både anordnar och blir bortbjudna på kräftskivor i dessa tider och för mig är en utav höjdpunkterna att få göra en fin, rolig, maffig eller vacker dukning 🙂 Speciellt när det finns något tema! Denna kräftskivedukning gjorde jag till en kräftskiva vi hade nyligen för vänner.

  Extra roligt är det när man kan införa fler sinnen än bara ögonen, tack vare denna blomuppsättning med massor av krondill så doftade det kräftskiva 😀  Inköpsställen:
  Duk, Fiskenät, Köpt för flera år sedan (liknande finns att köpa här)
  Skärbräda IKEA
  Servett, Kökshandduk IKEA
  Glasburk IKEA
  Tallrikar, Mateus

  Glas, Chateau Kosta Boda
  Bestick, Philadelphia Blanka Cervera 
  Skaldjurskniv In & Finn
  Skaldjurstång In & Finn

  Ljuslyktor ICA Kvantum Tyresö
  Brödkorg Bruka Design
  Såsskålar Iittala
  Blomvaser

  18 års kalas

  Postad: 20 augusti, 2018 Kommentera

  I fredags fyllde våra vänners dotter 18 år och vi hade äran att vara bjudna på festen! 🙂 Huset var fyllt med nära och kära från när och fjärran.

  Vi blev bjudna på grillat med massor av goda tillbehör och härliga bakverk.

  En mycket trevlig tillställning! 😀

   

  Gick igenom besiktningen

  Postad: 16 augusti, 2018 2 Kommentarer

  I slutet på juli träffade jag en läkare på onkologen eftersom jag under en längre tid har haft ont i båda mina bröst, framför allt det som är opererat. Hon skrev då en remiss till Bröstcentrum för både mammografi och ultraljud så går var det äntligen dags.

  När jag kom in i byggnaden kom ett obehag och lätt illamående över mig samt att jag började skaka lite. Det kanske inte var så konstigt då jag de senaste två besöken som ägde rum den 28 december 2017 och 10 januari 2018 fick dåliga besked.

   

  Först skulle mammografin göras och det gick helt ok på mitt vänstra bröst men då jag har venporten på höger sida så beslutade sköterskan att inte göra någon mammografi på den sidan utan det fick räcka med ultraljudsundersökningen tyckte hon.

  När mammografiundersökningen var klar hänvisade hon mig till nästa väntrum.

   

   

  När jag satt och väntade gick läkaren som gjorde undersökningen den 28 december 2017 och meddelade att jag med största sannolikhet hade bröstcancer förbi. När han såg mig stannade han till och kom fram och hälsade och frågade hur det var med mig, jag frågade om det var han som skulle göra dagens ultraljudsundersökning. Han sa att så inte var fallet då han hade andra arbetsuppgifter denna dag.

  Jag blev lite besviken då jag tyckte Ariel som han heter är en extremt bra läkare, han är lugn och man känner att han vet vad han pratar om.

  Efter någon minut kom han tillbaka och frågade om jag ville att han skulle göra undersökningen och självklart sa jag att jag gärna ville det 😀 Då tar jag en pause i mina andra arbetsuppgifter och gör det sa han och gick för att läsa min journal. Både jag, Martin och min assistent Tiia satt som tre fågelholkar och sedan nästan samtidigt sa vi wow vilken otrolig fin gest !

  Under undersökningens gång så sa Ariel att han inte kunde hitta något i mitt högra bröst förutom serom (sårvätska) och ville jag så kunde han tömma det när jag ändå var där. Ja sa tacksamt ja och sedan frågade jag hur mycket han trodde det var, han gissade på 40 ml men det visade sig vara 80 ml så det var inte speciellt konstigt att jag hade ont.

  Mitt vänstra bröst såg också bra ut, ingen förändring har skett på de systor jag har i det bröstet, Ariel försökte tömma en utav systorna på vätska då jag har ont men det gick tyvärr inte då den är solid.

   


  När jag väl kom ut från Bröstcentrum så var jag enormt lättnad och väldigt glad naturligtvis över att jag gick igenom besikningen ! 🙂