I min blogg kan du följa vad som händer i mitt liv, ämnena jag skriver om varierar allt ifrån jobb till fritid, glädje till sorg och ytligt till djupt.

Hur ofta jag uppdaterar bloggen beror lite på vad som händer i mitt liv och hur mycket jag har att göra, så kom tillbaka med jämna mellanrum för att se om något nytt spännande finns att läsa!

Nedan hittar du massor av inlägg som jag har skrivit, använd sökmotorn och kategorierna för att underlätta din sökning.

Trevlig läsning!

  Blossa 18

  Postad: 18 september, 2018 Kommentera

  Klockan 14:00 idag avslöjades Blossa årets smak på deras årgångsglögg och den heter di Limone och har alltså smak av Limoncello.

  I år har den italienska Amalfikusten och deras vidsträckta citronodlingar fått stå för inspiration- Förutom Limoncello har glöggen smak av rosmarin, timjan och basilika. Typiska smaker från medelhavet.

  Designen på flaskan är inspirerad av klassiska italienska delikatessförpackningar och futurismens geometriska formspråk från början av 1900-talet. Den turkosa färgen på flaskan för tankarna till medelhavet och den solgula korken är en hyllning till citronen.

  Designen av flaskan står Scandinavian Design Group för, samma företag som har designat flaskorna sedan Blossa började med att hämta sin inspiration från olika platser runt om i världen 2011.

  Glöggen finns i Systembolagets beställningssortiment från den 19 september.


  Cancerbaksmälla

  Postad: 7 september, 2018 1 Kommentar

  Under en tid nu har det inte varit speciellt mycket uppdateringar på bloggen och jag har ärligt talat ingen aning om hur länge det kommer att hålla i sig eller om det periodvis kommer vara inlägg ofta och periodvis vara mer sällan, det får tiden utvisa helt enkelt.

  Vad detta beror på är troligtvis något som kallas för cancerbaksmälla i ”vår” värld. Begreppet cancerbaksmälla lanserades i oktober 2017 av Ung Cancer och står för det fysiska och psykiska efterspel som kan uppstå efter en avslutad cancerbehandling.

  Från den stund jag fick veta att jag hade en allvarlig bröstcancer så förändrades mitt liv på bara några sekunder och det kommer aldrig någonsin bli sig likt igen 🙁 Denna djävla (ursäkta språket) sjukdom har satt fysiska och psykiska ärr som gör det fruktansvärt svårt för mig att leva fullt ut. Dels så har jag hittills inte hittat någon BH som passar riktigt bra med den bröstprotes jag har och det i sin tur gör att jag inte kan ha de kläder jag brukade ha och dels så har jag svår ångest och tror att jag kommer att dö i denna sjukdom inom max fem år 🙁 Jag vet att detta inte är ovanligt för de personer som går igenom samma sak men det är fruktansvärt att känna och uppleva detta 24 timmar om dygnet sju dagar i veckan.

  Mitt liv har hittills stått på paus i drygt nio månader, det är den tiden jag har varit under behandling. Nu förväntas jag gå tillbaka till mitt ”normala” liv. Det förväntas av mig och alla andra drabbade att vi skall bli fullt arbetsföra, attraktiva, sexuellt aktiva, ta hand om familjen, umgås med vänner och mycket, mycket mer. Saker som inte passar ihop mad att leva med de fysiska och psykiska ärren som denna sjukdom har givit mig.

  Tack vare framstegen som sker inom cancerforskningen så klarar sig idag betydligt många fler personer sig vilket är otroligt positivt men det i sin tur ställer också högre krav på att ta hand om alla som överlever. Det är något som vården och samhället inte klarar av idag enligt mig. Jag har fått en extremt bra cancervård och jag har pratat med en kurator men jag och många andra behöver en betydligt bättre rehabilitering efter det att vi är färdigbehandlade.

  Vid flera tillfället har jag varit med om att personer både inom vården och privat tycker att jag skall vara tacksam över att det hittills har gått så bra för mig och självklart är jag det men det betyder inte att jag mår bra igen. Jag har ett flertal biverkningar kvar även fast min behandling avslutades den 23 juli och jag har ganska så svår dödsångest.

  Det går att skriva hur mycket som helst om detta men jag stannar där för denna gång. Nu vet ni i alla fall varför jag inte uppdaterar med recept och inlägg speciellt ofta för tillfället.

  GES – Sveriges äldsta pojkband

  Postad: 28 augusti, 2018 Kommentera

  I lördags då var det äntligen dags att se GES! Sveriges äldsta pojkband som de titulerade sig själva 😀 Glenmark, Eriksson och Strömstedt var den skiva jag spelade mest de året den släpptes! 😀 

  Vi började med att gå till POP HOUSE för att äta middag, vi båda åt en varsin hamburgare och den var riktigt, riktigt god!

   


  Efter maten gick vi till Skansen för att inta våra platser, innan konserten med GES startade uppträdde Eric Gadd. Eric är en otroligt duktig artist men hans typ av musik är inte något jag har fastnat för men självklart så såg och hörde jag att han gjorde ett riktigt bra uppträdande.

   

   

  Glenmark, Eriksson och Strömstedt känner sin publik väl och de levererade från samma sekund som de klev upp på scenen tills den sista sekunden innan de klev av scenen. Det svängde verkligen hela konserten! 😀

   

   

   

  Kräftdukning med massor av krondill

  Postad: 25 augusti, 2018 1 Kommentar

  Det är många som både anordnar och blir bortbjudna på kräftskivor i dessa tider och för mig är en utav höjdpunkterna att få göra en fin, rolig, maffig eller vacker dukning 🙂 Speciellt när det finns något tema! Denna kräftskivedukning gjorde jag till en kräftskiva vi hade nyligen för vänner.

  Extra roligt är det när man kan införa fler sinnen än bara ögonen, tack vare denna blomuppsättning med massor av krondill så doftade det kräftskiva 😀  Inköpsställen:
  Duk, Fiskenät, Köpt för flera år sedan (liknande finns att köpa här)
  Skärbräda IKEA
  Servett, Kökshandduk IKEA
  Glasburk IKEA
  Tallrikar, Mateus

  Glas, Chateau Kosta Boda
  Bestick, Philadelphia Blanka Cervera 
  Skaldjurskniv In & Finn
  Skaldjurstång In & Finn

  Ljuslyktor ICA Kvantum Tyresö
  Brödkorg Bruka Design
  Såsskålar Iittala
  Blomvaser

  18 års kalas

  Postad: 20 augusti, 2018 Kommentera

  I fredags fyllde våra vänners dotter 18 år och vi hade äran att vara bjudna på festen! 🙂 Huset var fyllt med nära och kära från när och fjärran.

  Vi blev bjudna på grillat med massor av goda tillbehör och härliga bakverk.

  En mycket trevlig tillställning! 😀

   

  Gick igenom besiktningen

  Postad: 16 augusti, 2018 2 Kommentarer

  I slutet på juli träffade jag en läkare på onkologen eftersom jag under en längre tid har haft ont i båda mina bröst, framför allt det som är opererat. Hon skrev då en remiss till Bröstcentrum för både mammografi och ultraljud så går var det äntligen dags.

  När jag kom in i byggnaden kom ett obehag och lätt illamående över mig samt att jag började skaka lite. Det kanske inte var så konstigt då jag de senaste två besöken som ägde rum den 28 december 2017 och 10 januari 2018 fick dåliga besked.

   

  Först skulle mammografin göras och det gick helt ok på mitt vänstra bröst men då jag har venporten på höger sida så beslutade sköterskan att inte göra någon mammografi på den sidan utan det fick räcka med ultraljudsundersökningen tyckte hon.

  När mammografiundersökningen var klar hänvisade hon mig till nästa väntrum.

   

   

  När jag satt och väntade gick läkaren som gjorde undersökningen den 28 december 2017 och meddelade att jag med största sannolikhet hade bröstcancer förbi. När han såg mig stannade han till och kom fram och hälsade och frågade hur det var med mig, jag frågade om det var han som skulle göra dagens ultraljudsundersökning. Han sa att så inte var fallet då han hade andra arbetsuppgifter denna dag.

  Jag blev lite besviken då jag tyckte Ariel som han heter är en extremt bra läkare, han är lugn och man känner att han vet vad han pratar om.

  Efter någon minut kom han tillbaka och frågade om jag ville att han skulle göra undersökningen och självklart sa jag att jag gärna ville det 😀 Då tar jag en pause i mina andra arbetsuppgifter och gör det sa han och gick för att läsa min journal. Både jag, Martin och min assistent Tiia satt som tre fågelholkar och sedan nästan samtidigt sa vi wow vilken otrolig fin gest !

  Under undersökningens gång så sa Ariel att han inte kunde hitta något i mitt högra bröst förutom serom (sårvätska) och ville jag så kunde han tömma det när jag ändå var där. Ja sa tacksamt ja och sedan frågade jag hur mycket han trodde det var, han gissade på 40 ml men det visade sig vara 80 ml så det var inte speciellt konstigt att jag hade ont.

  Mitt vänstra bröst såg också bra ut, ingen förändring har skett på de systor jag har i det bröstet, Ariel försökte tömma en utav systorna på vätska då jag har ont men det gick tyvärr inte då den är solid.

   


  När jag väl kom ut från Bröstcentrum så var jag enormt lättnad och väldigt glad naturligtvis över att jag gick igenom besikningen ! 🙂

   

   

  Provtagning

  Postad: 14 augusti, 2018 Kommentera

  Tappad på lite blod, Erika på ASIH var det som tog proverna denna gång. Det skall kollas om mitt magnesiumvärde har blivit bättre då det var lite för lågt för ca tre veckor sedan.

  Hjärtmottagningen ville också ha lite provsvar inför mitt besök nästa vecka.

   

  Café Notholmen

  Postad: 13 augusti, 2018 Kommentera

  Café Notholmen här i Tyresö besöker vi flera gånger varje år speciellt på sommaren, det ligger alldeles i närheten av Tyresö Slott så en utflykt hit är en perfekt aktivitet 🙂

  Från slottet och ut till Notholmen är en liten promenad som är otroligt vacker! Cafét har numera också alkoholrättigheter om det är någon som känner för att ta ett glas vin i solen och det gjorde jag 😀

   

   

  Jag tog en räksmacka med ett glas vitt, Martin tog chevretoast med alkoholfri öl och Tiia tog morotskaka med kaffe. Det var gott och trevligt, dock tycker jag priserna ligger lite i överkant men samtidigt kan jag förstå det. Hur som helst så är detta ställe värt ett besök! 🙂

   

   

   

  Har besökt öronrummet

  Postad: 13 augusti, 2018 Kommentera

  I söndagskväll så fick jag vaxproppar i båda mina öron, det är inget nytt för mig. jag har spolat öronen ett flertal gånger genom åren och det är riktigt skönt måste jag säga 🙂

  Det som är mest läskigt är när vaxproppen täpper till helt, man blir näst intill döv, i alla fall jag, för mina vaxproppar är oftast väldigt stora.

  Jag har flera gånger fått frågan om det inte gör ont att spola öronen och mitt svar har alltid varit att det gör inte ont alls, det kan kännas lite obehagligt när vattnet forsar in med hjälp av vattenpistolen men ont gör det absolut inte. Det är så skönt när proppen lossnar och man hör normalt igen 😀

   


  Det började med att distriktssköterskan Therese tittade i mina öron för att se hur det såg ut, hon ville börja med det öra som var värst och det var mitt vänstra.

   


  Därefter började hon att spola örat 🙂 Det ser ut som det gör ont men jag lovar att det gör inte det! Det är bara en aningen obehagligt då det kommer så mycket vatten på en gång med en ganska så stark stråle.

   


  Efter ett tag så kom äntligen proppen ut och jag kunde höra igen 😀 Sorry för en äcklig bild men jag blir lite fascinerad av vad man har i kroppen ibland 😀

   


  När proppen var ute kollade Therese igen så att allt såg bra ut innan hon tog det andra örat.

   

   

  Plateau prestige på restaurang B.A.R.

  Postad: 13 augusti, 2018 Kommentera

  För omkring två veckor sedan som ni kanske vet så vann jag en tävling 🙂 Priset var ett besök på restaurang B.A.R. med några vänner för att äta en massa härliga skaldjur, i fredags var jag där och plockade ut min vinst 😀


  Vi tog självklart in champagne och drack det både innan maten kom och vi fortsatte med det under hela kvällen 😀

   

  De har väldigt mycket gott på menyn så vi bestämde oss för att börja med en varsin förrätt.


  Sedan kom då äntligen vinsten in 😀 Vilket otroligt fat med härliga skaldjur de bar in! 😀 Vi åt så det stod ut genom öronen på oss, det ena vad godare än det andra. Hummern och räkorna var grymt goda, ja allt var väldigt, väldigt gott.


  Vi avslutade middagen med deras fantastiskt goda chokladpralin och jag tog även en cappuccino.


  Restaurangen har även en saluhall där man kan köpa med sig en massa gott från deras fiskdisk, de har även kött för den som önskar det.


  Levande hummrar har det också i ett stort akvarium.


  Kvällen avslutade vi genom att ta en promenad genom stan och som av en slump 😉 hamnade vi på Eataly och tog en drink/vin.