Skriv ut Skriv ut

  Ett stjärnigt blev två stjärnigt

  Postad: 17 februari, 2020 Kommentera

  Vilken alla hjärtans dag jag fick uppleva i fredags 🙂 från morgon till kväll var dett massor av romantik 😀

  I detta inlägg skall ni få följa med på en fantastisk matupplevelse våra vänner M och M bjöd oss på i fredags! För flera månader sedan ringde M och bokade upp oss just denna kväll och under dessa månader har vi med jämna mellanrum fått ledtrådar för att gissa oss fram till vilken restaurang vi skulle till. Ledtrådarna var så kluriga så vi lyckades aldrig komma på vart de hade bokat bord men dagen innan damp det ner ett kuvert med en tidning där det fanns en artikel om restaurangen 😀 De hade lyckats boka ett bord för fyra på restaurang Aloë 🙂  I fredags hade de en Michelinstjärna men idag fick de sin andra stjärna 😀

  Tyvärr är bildkvalitén inte särskilt bra då det var ganska så mörkt i restaurangen men jag hoppas ni får ett hum i alla fall om vilken fantastisk mat vi åt! 

  Besöket började med att en utav ägarna mötte upp oss ute på altanen och visade oss sedan in i ett angränsade rum till restaurangen där vi fick en alkoholfri drink med salta churros med en parmigiano reggiano-dip med jalapenos.

  När drinken var uppdrucken och tilltugget uppätet så visades vi in i själva restaurangen där vi började med att beställa in ett varsitt glas champagne och strax efter kom det in fem härliga små tilltugg.

  Det här är Gordal oliv, Sobrasada och ansjovis.

  Detta lilla tilltugg är Ofor, rökt äggula och perigord tryffel.

  Det här fatet består av Kalix löjrom, potatis och dill samt Wagyu med hot sauce.

  Den sista lilla serveringen var jordärtskocka Dashi och grön kardemumma.

  Till deras fasta meny tog vi deras vinförslag och det första vinet var Pacher Hof Mitterberg Riesling från 2018.

  Till vinet serverades den första rätten som var salt kokosglass och oscietra kaviar samt några droppar olivolja.

  Till samma vin fick vi också ”tomatvatten” på RAF-tomat med saffran och hamachi.

  Vin nummer två var Dewazakura Ichiro Junmai Daiginjo, till det kom det in svensk bläckfisk-nudlar och vietnamesiska aromate.

  Nästa vin vi fick hette Kunin Wines Pape Star Blonde, till vinet serverades Langoustine och lompe som är ett norskt tunbröd. Vi åt detta som tacos.

  Fjärde vinet hette By Farr Chardonnay och till det fick vi Brioche med getfärskost från Löt.

   

  Vi fick ett rött vin och det hette Benanti Rovitello Etna Rosso från 2010, vinet hade det komponerat ihop med kolgrillat lamm, thaicurry och Nam Ajat.

  Middagen desserter bestod av Fleur de Meringue, samt Blodapelsin, pistage och långpeppar. Till det fick vi vinet Attila Homonna Edes Harmas från 2016.

  Efter dessa två desserter var vi så proppmätta så det var helt otroligt, då kommer servitrisen och meddelar att då var det dags för kvällens sista servering som de kallade Kaffegodis. Ögonen på oss alla höll bokstavligen på att poppa ur våra huvuden. Det fanns ingen plats för mer men det kom ut sex olika mindre bakverk.

  Chokladtart med mandel och körsbär, äpple med frusen shiso och koriander, creme caramel med aprekos, chnele med arabicaböna, passionfruktskola med hallon och slutligen mandarinkaka.

  Ett gäng superproppmätta och belåtna gäster! 😀 STORT TACK Aloé för denna matupplevelse och fantastiska service och ett ännu STÖRRE TACK till våra underbara vänner M & M ni är bara bäst!!!!!

  Kommentera

  1

  Copyright © Alla rättigheter är reserverade