Skriv ut Skriv ut

  Potatisbåtar med bacon och västerbottenfyllning

  Postad: 31 juli, 2012 Kommentera
  Skriv ut recept

  Potatis är en av mina favoritingredienser idag, det går att göra så otroligt mycket med potatis. När jag däremot var barn avskydde jag denna delikatess, konstigt *skakar på huvudet*

  Det är lätt att jag hamnar i gamla spår och gör samma potatisrätter som t.ex. klyftpotatis.

  Dessa potatishalvor är otroligt goda men väldigt mastiga så det räcker med en halv potatis var när man bjuder på denna rätt.

  4 port

  2 stora bakpotatisar
  1 pkt bacon
  150 g riven Västerbottensost
  1 rödlök
  4 msk mozzarellaost
  salt
  pepparmix

  frityrolja

  Gör så här:
  1 Sätt ugnen på 225 grader.
  2 Baka potatisarna tills de är helt färdiga, det tar ca 50 minuter. När potatisarna är färdiga måste de svalna helt. Dela dem på mitten (som en avokado) och gröp ur innehållet, lämna ca 0,5 cm så att inte skalet går sönder eller blir för tunt.
  3 Hacka lök och bacon fint, och stek tills det är knaprigt, löken skall dock inte ta färg. Blanda samman urgröpt potatis, bacon, västerbottenost, lök och kryddor till en ”smet”.
  4 Värm frityroljan i en fritös eller djup kastrull till 180 grader och fritera skalen tills de är gyllenbruna och knapriga, det tar ca 10-15 minuter. Låt potatisskalen rinna av på hushållspapper.
  5 Fördela potatissmeten i potatisskalen. Toppa med mozzarellaost, och gratinera i ugnen tills osten har smält och fått lite färg, det tar ca 10 minuter.
  6 Servera något gott kött till och en sallad.

  Kommentera

  1

  Copyright © Alla rättigheter är reserverade