Skriv ut Skriv ut

  Aptitrundan

  Postad: 10 september, 2017 Kommentera

  Idag klev vi upp ganska så tidigt för att vara oss på en helg, vi skulle åka på en liten roadtrip som heter Aptitrundan. Aptitrundan är lokala mat-hantverkare som producenter, restauranger, gårdsbutiker m.fl. runt om i Sörmland som bjuder in till härliga matupplevelser. I årets runda deltog 54 olika ställen och vi besökte tre.

  Vårt första stopp blev Skillebyholm som hade höstmarknad. Skillebyholm är en herrgård belägen nära orten Skilleby i Hölö som ligger i Södertälje kommun. De bedriver biodynamisk odling. Wow vilken upplevelse, det var många marknadsstånd med fantastiska råvaror som t.ex. grönsaker, honung, bröd och mycket mer.  Vårt andra stopp blev Turinge Ost & Vin som är en ostbutik och bistro och som också ligger i Södertälje kommun. Dagen till ära serverade de en buffé. Jag är inte speciellt förtjust i bufféer men denna buffé kan jag äta alla dagar i veckan, jag har nog aldrig ätit en sådan fantastisk man och vilken service. Detta är ett ställe som jag med all säkerhet kommer att besöka och betyget blir 5 av 5.


  Dagens sista stopp blev
  Bergs Gård som bl.a. har en gårdsbutik och ligger i en charmig och lantlig miljö strax utanför Trosa. I butiken finns gårdens egna nötkött, korvar och andra när producerade produkter.

   
  En härlig dag som resulterade att en del godsaker fick följa med hem som detta samt korv och nötfärs men det ligger redan i frysen 🙂   

  Kommentera

  1

  Copyright © Alla rättigheter är reserverade