Skriv ut Skriv ut

  Cinco de Mayo

  Postad: 5 maj, 2019 Kommentera

  Cinco de Mayo är en regional helgdag i Mexiko som främst firas i delstaten Puebla.

  Dagen firas för att komma ihåg den första segern som de mexikanska styrkona vann över de franska styrkorna i slaget vid Puebla den 5 maj 1862, de leddes av generalen Ignacio Zaragoza.

  Hösten 2001 var jag och min man på semester i Mexiko, närmare bestämt Playa del Carmen som ligger i delstaten Quintana Roo, vid Yucatánhalvöns kust mot Karibiska havet.

  Ni som har följt mig en längre tid vet att jag dras som en magnet till olika helgdagar, det spelar inte så stor roll vart i världen högtiderna firas huvudsaken jag gillar deras mat 😀

  Eftersom både jag och Martin gillar mat och dryck från Mexiko så fick dagens middag starta med en Margarita med tranbär och lime.

  Själva middagen bestod av fajitas med kyckling och paprika och till det hade jag gjort majskräm, salsa och guacamole. I glasen hade vi rött vin.

  En väldigt, väldigt god middag blev det, en perfekt avslutning på denna söndag. Är du intresserad av att få recepten till denna måltid?! Du kan vara lugn, samtliga recept kommer under veckan som kommer. De första kommer redan imorgon!

  Kommentera

  1

  Copyright © Alla rättigheter är reserverade