Skriv ut Skriv ut

  Dessertprovning inför audition till Sveriges Mästerkock

  Postad: 5 september, 2013 Kommentera

  Jag funderade länge på vad jag skulle laga inför årets audition till Sveriges Mästerkock. Förra året lagade jag Viltskavsgryta med potatispuré och rårörda lingon men det jag inte tänkte på då men som jag tänkte på i efterhand var att en rätt som skall serveras varm inte alls smakar likadant kall och när man presenterar maträtten inför produktionsbolagets jury så avsmakas den kall.

  Därför bestämde jag mig för att presentera en dessert i år, jag hade dock lite svårt att bestämma mig för om jag skulle göra Choklad på 3 sätt vilket innebar Lakrits- och chokladtryffelkräm med en touch av hallon och rivet citronzest och en Kakaopudrad chokladpuck med hallonglaze samt en Chokladlasagn med len chokladmousse eller om jag skulle göra Fruset moussehjärta täckt med jordgubbssås samt hackade pistagenötter

  Jag bjöd därför in 10 matkunniga personer som skulle hjälpa mig att avgöra vilken de tyckte var godast, vilken de trodde skulle passa bäst i tävlingen och om något i receptet skulle ändras på i den dessert de valde.

  Choklad på 3 sätt vann 🙂

  Tack alla som kom och provade de två desserterna!

  DSC_0023
  DSC_0029

  Kommentera

  1

  Copyright © Alla rättigheter är reserverade