Skriv ut Skriv ut

  Ekad julmust

  Postad: 16 oktober, 2011 10 Kommentarer

  Nu ska julmusten kliva in i finrummet. Spendrups lanserar julmust lagrad på bourbonfat av ek.

  Svenskar efterfrågar i allt högre grad flera alkoholfria dryckesalternativ. Exklusivt för Systembolaget lanserar Spendrups en alkoholfri julmust som under sex månader lagrats på bourbonfat av ek. Nygårda Julmust Vintage Oak är en julmust med all karakteristisk julmustsmak, men också med en välbalanserad och sofistikerad ton av bourbonfat av ek i både doft och smak.

  – Under arbetets gång med att ta fram en ny must har det varit viktigt att inte kompromissa med den typiska julmustsmaken som ju i sig är väldigt god. Nygårda Julmust Vintage Oak smakar därför som en traditionell julmust, men med en extra liten twist, säger Fredrik Sverkersten, marknadschef läsk, på Spendrups.

  Nygårda Julmust Vintage Oak finns till försäljning på 75 cl glasflaska på Systembolaget från och med den 1 november. Priset är 24:90.

  Kuriosa:
  Svenskarna dricker mer och mer must för varje år. Totalt dricker vi ca 43 miljoner liter must per år, påskmusten inkluderad. Julen 2010 ökade mustförsäljningen med 5,2 procent och året dessförinnan ökade den med 5 procent. 

  10 kommentarer

  1. Jessica skriver:

   sv: jag köpte det lilla pepparkakshuset (det är till för att sätta på koppen/glöggglaset) på Åhléns i LKPG. Men jag vet att det finns i Skärholmen också. Annars så kommer det nog fram på de flesta ställen när de väl plockat fram allt juligt =)

  2. Sv: Förlåt! Det var inte meningen att få in fler på dessa hemska butikers sidor 😉 Fast egentligen känns det rätt skönt att veta att man inte är den enda drabbade. Alla härliga julbloggare gör att jag kan visa min man att jag inte är ensam om mitt beroende.

   Superbra tips förresten den där ska jag köpa, det är inte alltid kul att komma dragande på plastflaske julmust när det ska vara lite festligare.

  3. malin skriver:

   Åh va gott, måste provas.
   kram Malin

  4. I går hade jag en väninnepanel med julprodukter som skulle testas. Herrgårda julmust , eklagrad, var med men den variant man kan köpa på matbutiken. Den fick bottenbetyg. Inte god alls, smakade kemiskt och plastigt. Denna lite tjusigare variant kanske är bättre. Eller bara dyrare…

  5. Marie-Julstugan skriver:

   Den måste jag prova, brukar köpa Grebbestads julmust annars.

   sv:Ska prova ditt tips och lämna in julposten och få den handstämplad.

  6. Låter väldigt spännande, den ska vi faktiskt ta och testa. Annars gör vi gärna så att vi köper en extra back med vanlig julmust på glasflaskor som vi låter stå till nästa jul. Den lagras lite och får en anings mer smak:)

  7. Lagrad must ok, tror jag har lite i källaren, Nygårdas.

  8. Det låter som en spännande kombination.

  9. Tess skriver:

   Vad intressant det låter! Och priset var det ju ingen fara med heller. Måste helt klart testas! Tack så mycket för tipset 🙂
   Sv: Tack! Känns helt klart bättre, och blir ju lite roligare att blogga när designen är roligare 🙂
   Vad kul att ni ska till liseberg! Du får njuta och lägga upp en massa bilder sen 🙂

  10. Lisas Vinterland skriver:

   Sv: ja det är toppen att det finns i mindre förpackning nu! Det är ju bra att inte köpa en hel påse, jag käkar upp allt på en gång i sånt fall! Så bra med alternativ 🙂

  Kommentera

  1

  Copyright © Alla rättigheter är reserverade