Skriv ut Skriv ut

  En riktig grillhelg på altanen

  Postad: 17 juli, 2018 Kommentera

  Vilket väder vi har 😀 älskar det och är väldigt tacksam att just denna sommar blev bra då jag inte mår så bra under pågående cancerbehandling. Självklart vet jag att naturen skulle behöva massvis av regn under x-antal dagar och skall jag vara riktigt ärlig så skulle även jag vilja ha regn och till och med kanske stå mitt i en ordentlig skur! 🙂

  Med detta väder vi har i nuläget så spenderar vi all vaken tid på vår altan och lika så i helgen som gick, vi började fredagskvällen med drinken Hugo 🙂 sedan fortsatte vi med en middag som bestod av grillad marinerad entrecote, potatisrosor med baconsmör, en klassisk pepparsås och cheddarfylld chili inlindad i bacon. En flaska rött vin slank ner till maten.


  Lördagsmorgonen började med att jag bakade en limpa till frukost och det bästa av allt är att det bara tog 30 minuter från det att jag började till det att limpan stod på bordet 😀 Det blev även stekta ägg och charkuterier.

   


   

  På eftermiddagen blev det glass under parasollet 🙂

  Även denna dag tog vi en Hugo men en röd sådan innan middagen och till middag grillade Martin, det blev Secreto Iberico som är bland det godaste jag vet 🙂 Självklart blev det rött vin till maten och dagen till ära ett spansk då Secreto Iberico kommer från en spansk gris.

      

  Söndagen var lika lugn som lördagen, vi startade med frukost i solen och sedan gjorde vi inte så mycket förrän det var dags för lite rosévin och salta chips under parasollet.

  Även denna dag åt vi grillat till middag 🙂 Det blev en Caesarsallad med grillad kycklingfilé som först hade legat i sous viden i ca tre timmar och naturligtvis blev det vin till maten men denna gång blev det rosé.

   

   

  Snipp snapp slut så var helgen slut! 🙂

   

  Kommentera

  1

  Copyright © Alla rättigheter är reserverade