Skriv ut Skriv ut

  ESC-middag med portugisiskt tema

  Postad: 13 maj, 2018 3 Kommentarer

  Redan förra året när Salvador Sobral vann för Portugal bestämde de vi åt middag hos då att vi även skulle träffas och äta Eurovision Song Contest-middag i år också, denna gång hemma hos oss 🙂 Självklart bestämde jag mig för att gå all in på temat Portugal eftersom det var årets världland och vi bjöd även in några vänner till.

  Jag är riktigt nöjd med kvällen och framförallt maten 🙂 Vi började med välkomstdrinken Porttonic och tilltugget bredbar sardinpastej, pastejen var riktigt, riktigt god 🙂 Gästerna höll med och åt med god aptit, drinken slank också ner. Drinken är ungefär som en GT men med vitt portvin istället. Förrätten blev portugisisk scampi med vitlök och huvudrätten blev Piri Piri-kyckling, middagen avslutades med portugisisk chokladmousse. 

  Ingen var speciellt nöjd med att Israel tog hem vinsten i år 🙁 Personligen hoppades jag i första hand att Österrike skulle vinna, i andra hand Cypern och tredje hand Norge men självklart ville jag allra helst att Sverige skulle lyckas en sjunde gång 🙂


   

  3 kommentarer

  1. Såg inte din efterlysning, men Cataplana till annan gång för den som gillar fisk – eller det kan även vara fläsk i.

  2. Sandra skriver:

   Ser ut som en toppenkväll

  3. Tyckte faktiskt Portugal förtjänade en bättre placering även i år!

  Kommentera

  1

  Copyright © Alla rättigheter är reserverade