- Tina Gustafsson - https://tinagustafsson.com -

”Ingen skall hamna mellan stolarna”

Publicerad av TinaGustafsson.com På 30 maj, 2017 @ 11:33 I Personlig assistans | Inga kommentarer

Då pratar du Åsa Regnér [2] åter igen om LSS, du länkar till en kort radiointervju på Sveriges radios hemsida där de tar upp att flera 100 funktionsnedsatta har blivit av med sin assistansersättning och jag är en av dem som har blivit av med över 100 timmar i månaden trots oförändrade förhållanden, du gör uttalandet;

”…De drabbades behov kvarstår ju och därför är det väldigt viktigt att kommuner och landsting kliver fram och samarbetar när det här händer. Och där kommer jag också att skärpa kraven på att de gör det. Ingen ska hamna mellan stolarna…”

Du skriver vidare att ni är öppna för lagändring….

Min fråga är, när skall det ske en förändring? Ingen skall hamna mellan stolarna säger du men det är ju precis det som händer, vi med de största behoven bollas mellan stolarna för att varken du (regeringen) som är högsta hönset, lanstingen eller kommunerna vill ta ansvaret.

Jag hade Åsa Regnér ett väldigt, väldigt bra liv trots min grava funktionsnedsättning. Jag har aldrig någonsin gnällt eller klagat på mitt liv eftersom jag har haft samma möjligheter som vem som helst, enda skillnaden har varit att jag har behövt hjälp och det har jag fått fram tills du gav nya direktiv. Jag undrar också hur kan du sova gått på nätterna när du vet att direktiven du gav gör att 100-tals personer far illa och har fått extremt försämrade liv?

Tidigare har du också sagt att den person som verkligen behöver assistans också självklart skall få den men det stämmer ju inte!!! Jag har flera läkarintyg som styrker mitt hjälpbehov, jag har anlitat advokat för 100-tusentals kronor men jag får ändå inte de assistanstimmar jag behöver, vad krävs för att få den hjälp jag/vi behöver???

Åsa du pratar väldigt mycket fint om att alla skall ha samma makt att forma sina egna liv, om jämställdhet, att ingen skall hamna mellan stolarna osv. men det är bara ord, ingenting annat en tomma ord! Det krävs handling för att orden skall betyda något.

Ytterligare igen anser jag att du och jag behöver träffas för ett samtal i Stockholm, som jag tidigare har sagt så kan självklart mötet ske i samband att du åker taxi till något av dina möten, allt för att inte ta upp för mycket av din dyrbara tid.

Som jag också har sagt tidigare, jag ser fram emot att höra ifrån dig!

[3]


Artikel utskrivet från Tina Gustafsson: https://tinagustafsson.com

URL till artikel: https://tinagustafsson.com/ingen-skall-hamna-mellan-stolarna/

URL:er i detta inlägg:

[1] Tweet: http://twitter.com/share

[2] Åsa Regnér: https://www.facebook.com/barnaldrejamstalldhet/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

[3] Bild: http://tinagustafsson.com/asa-regner-vi-ar-oppna-for-lagandring-ingen-skall-hamna-mellan-stolarna/asa-regner-och-tina-gustafsson/

Copyright © 2011 Tina Gustafsson. All rights reserved.