Skriv ut Skriv ut

  När alternativ efter alternativ försvinner

  Postad: 17 januari, 2018 2 Kommentarer

  Igår var jag på sjukhuset, denna gång för att prata med kirurgen om vad man kommit fram till på läkarkonferensen som ägde rum i i förrgår. Jag träffade även narkosläkaren och tog EKG inför operationen. Blodprover behövde jag inte ta då min husläkare hade gjort det i december.

  Initialt så föreslog kirurgen en bröstbevarande operation som skulle efterföljas av cellgifter och strålning men under konferensen så rekommenderar samtliga läkare att man opererar bort hela bröstet då man tror att cellgifter inte kommer att fungerar på grund av min grundsjukdom (funktionsnedsättningen).

  När min kontaktsjuksköterska ringde i måndags och berättade vad läkarna hade kommit fram till så frågade jag naturligtvis varför de inte tror att jag skulle kunna få strålning. Hon trodde att det eventuellt kunde bero på mitt hjärta och lungor men när jag träffade kirurgen igår så berättade hon att det kunde bli svårt eftersom jag inte kan lägga min arm ovanför huvudet under strålbehandlingen vilket man måste.

  För att säkerställa deras misstankar så fick jag besöka strålavdelningen och provligga i maskinen och tyvärr hade de rätt, de försökte dock lösa problemet på flera olika sätt men det gick tyvärr inte. 

  Ytterligare en behandlingsmetod försvinner, först hormonbehandling då min tumör inte är känslig mot det och nu strålning på grund av att jag inte kan lägga armen ovanför huvudet. Jag känner att mina alternativ tar slut och chansen att jag skall klara detta inte är inom räckhåll längre.

  2 kommentarer

  1. Helena skriver:

   Det var verkligen dramatisk läsning, jag hoppas att det alternativet som finns kvar ändå kommer att bota din cancer. Jag tänker på dig och ber för dig <3

  2. Bente skriver:

   Tråkigt att det inte fungerade.
   Styrkekramar till dig

  Kommentera

  1

  Copyright © Alla rättigheter är reserverade