Dryckesrecension – Pol Roger Brut Vintage 2009

Postad: 9 juli, 2019 Kommentera

För drygt en vecka sedan provade jag och Martin en champagne som var den godaste jag har druckit när det kommer till champagner. Vi satt i solen på altanen och korkade upp Pol Roger Brut Vintage av årgång 2009.

Jag trodde först att vi hade fått den av någon vän men det visade sig att vi hade två flaskor och det tyder på att det är jag som har köpt dem 😀 

En utvecklad doft med inslag av gula äpplen, apelsin, rostat bröd och hasselnötter. Smaken är mycket frisk med inslag av gula äpplen, gula plommon, citrus, rostat bröd och nougat.

Jag blev så förtjust i den så att jag genast gick för att beställa några flaskor till trotts priset som ligger på 579 sek/flaska. Tyvärr har den tagit slut och går inte att köpa längre. 🙁

Betyget blir 5 av 5.

 

 

Dryckesrecension – Don Simon Sangria Premium

Postad: 24 maj, 2019 Kommentera

För någon helg sedan provade vi en färdig Sangria när vi åt lite spanskinspirerad mat till middag. Det är en röd sangria och den heter Don Simon Sangria Premium och den får toppbetyg av mig när det kommer till färdig sangria. 🙂

Jag tror jag fick tips om denna i något mail jag fick från någon vinsida och eftersom min favorit sangria av den färdiga sorten har slutat att tas in i Sverige så var jag tvungen att prova någon ny. Då flaskans utseende tilltalade mig så beställde jag hem denna.

En välbalanserad doft med mörka bär, körsbär, citron, kanel, kryddpeppar, vanilj och frukt. Smaken har en trevlig sötma som piggas upp av en lätt kolsyra. I den fruktiga eftersmaken finner man trevliga inslag av mörka bär, pomerans kryddor och frukt.

Jag har redan beställt fler flaskor och jag kommer med all säkerhet göra det igen om vi bjuda in ett större antal nära och kära under sommaren.

Betyget blir 5 av 5.

 

Dryckesrecension – Biferno Rosso Riserva

Postad: 6 september, 2017 Kommentera

I söndags delade jag och Martin på en flaska rött till middagen, vi åt lammracks 🙂 Vinet heter Biferno Rosso Riserva och det får inte toppbetyg av oss men det var heller inget direkt fel på det.

Jag blev intresserad av det då det lanserades som ett årgångsvin i toppklass till ett väldigt bra pris (tyckte jag när jag beställde det).

Smaken är balanserad samt koncentrerad, med toner av plommon, körsbär, kryddor och vanilj. Detta avrundas med näst intill perfekta toner av tanniner och fat.

Vinet passar till kraftigare kött, exempelvis lamm med smakrika tillbehör och till lagrade ostar eller bara som ett sällskapsvin.

Vi kommer nog tyvärr inte köpa det igen då vi båda tyckte att priset var ca 25 sek för dyrt i förhållande till vad man fick och lite för strävt i min smak men flaskan var verkligen snygg med sin härliga blå färg. 🙂

Betyget blir 3 av 5.
Dryckesrecension – Grillo

Postad: 10 juli, 2017 Kommentera

I helgen har vi druckit ett väldigt gott rött vin om ni frågar mig 🙂 Första gången såg jag det i någon tidning men tyckte som min man att det var lite töntigt att det hette Grillo och skulle passa bra till grillad mat så jag tänkte inte så mycket mer på det.

När jag var på systembolaget i fredags fick jag dock syn på det och tänkte efter att ha rådfrågat personalen att Varför inte?! Tack och lov att jag köpte det för vilken fullträff det blev, jag gillade det verkligen till 100%!!!! 🙂

”Kryddig, fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kanel, russin, örter och lakrits. Serveras vid cirka 18°C till rätter av fläsk-, lamm- och nötkött.”

Jag kommer redan under veckan gå iväg och köpa ett flertal flaskor då vi har lite festligheter inplanerade den närmaste tiden. 🙂

Betyget blir 4 av 5.