Dryckesrecension – Biferno Rosso Riserva

Postad: 6 september, 2017 Kommentera

I söndags delade jag och Martin på en flaska rött till middagen, vi åt lammracks 🙂 Vinet heter Biferno Rosso Riserva och det får inte toppbetyg av oss men det var heller inget direkt fel på det.

Jag blev intresserad av det då det lanserades som ett årgångsvin i toppklass till ett väldigt bra pris (tyckte jag när jag beställde det).

Smaken är balanserad samt koncentrerad, med toner av plommon, körsbär, kryddor och vanilj. Detta avrundas med näst intill perfekta toner av tanniner och fat.

Vinet passar till kraftigare kött, exempelvis lamm med smakrika tillbehör och till lagrade ostar eller bara som ett sällskapsvin.

Vi kommer nog tyvärr inte köpa det igen då vi båda tyckte att priset var ca 25 sek för dyrt i förhållande till vad man fick och lite för strävt i min smak men flaskan var verkligen snygg med sin härliga blå färg. 🙂

Betyget blir 3 av 5.




Dryckesrecension – Grillo

Postad: 10 juli, 2017 Kommentera

I helgen har vi druckit ett väldigt gott rött vin om ni frågar mig 🙂 Första gången såg jag det i någon tidning men tyckte som min man att det var lite töntigt att det hette Grillo och skulle passa bra till grillad mat så jag tänkte inte så mycket mer på det.

När jag var på systembolaget i fredags fick jag dock syn på det och tänkte efter att ha rådfrågat personalen att Varför inte?! Tack och lov att jag köpte det för vilken fullträff det blev, jag gillade det verkligen till 100%!!!! 🙂

”Kryddig, fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kanel, russin, örter och lakrits. Serveras vid cirka 18°C till rätter av fläsk-, lamm- och nötkött.”

Jag kommer redan under veckan gå iväg och köpa ett flertal flaskor då vi har lite festligheter inplanerade den närmaste tiden. 🙂

Betyget blir 4 av 5.