Blogg, Eurovision Song Contest, Fester / Middagar, Nära & Kära, Schlager, Temamiddagar

Vilken rysare

Jag trodde på riktigt att jag skulle få en lättare hjärtinfarkt igår 🙂 Vilken rysare det blev och vilket antiklimax 🙁 Jag var helt bombsäker på att John Lundvik med sin “Too Late for Love” skulle ta hem segern för 7:e gången för Sveriges räkning i Eurovision Song Contest men så blev det tyvärr inte 🙁

Jag tycker i och för sig att det är roligt när ett land få ta hem segern som inte har gjort det tidigare eller inte har vunnit på många, många år. Nederländernas låt är inte så tokig men Sveriges är dock betydligt bättre tycker jag.

Tanken var från början att denna kväll laga och äta mat som är vanligt förekommande i Israel men då det stod klart att vi skulle umgås med våra vänner P och F bytte vi spår eftersom P inte kan äta speciellt mycket av de ingredienser som mat från Mellanöstern innehåller.

Vi var hemma hos oss då man inte kan lyfta mig än p.g.a. att benbrotten som jag ådrog mig i mitten på januari inte är tillräckligt läkta för den belastningen. 

P och F meddelade att de gärna stod för middagen och att vi gärna fick fixa välkomstdrink eller liknande samt dukning, vin och snacks. 

WOW vilken mat de bjöd på! Vi började med rökt salmalax med pepparrot och jordärtskockschips.

Till huvudrätt fick vi grillad t-benstek. hasselbackspotatis, rödvinssås och bearnaisesås.

Desserten bestod av rabarberpaj och vaniljglass.

1000, 1000-tack för en fantastisk middag och mycket trevligt sällskap! <3 

Lagom till när ESC började hade vi ätit klart 🙂 Israel lyckades riktigt bra med showen förutom Madonnas mellanakt som var riktigt usel. John gjorde allt han kunde och det var riktigt, riktigt tråkigt att han inte vann. Jag var på dåligt humör länge efter att tv-kamerorna slocknat, inte riktigt likt mig. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*