I min blogg kan du följa vad som händer i mitt liv, ämnena jag skriver om varierar allt ifrån jobb till fritid, glädje till sorg och ytligt till djupt.

Hur ofta jag uppdaterar bloggen beror lite på vad som händer i mitt liv och hur mycket jag har att göra, så kom tillbaka med jämna mellanrum för att se om något nytt spännande finns att läsa!

Nedan hittar du massor av inlägg som jag har skrivit, använd sökmotorn och kategorierna för att underlätta din sökning.

Trevlig läsning!

  Annandag jul

  Postad: 26 december, 2020 Kommentera

  En härlig dag blev det denna annandag jul! 😀

  Dagen började som det två föregående dagarna, nämligen med risgrynsgröt och knäckebröd med julskinka och min egna lite starka julsenap. Det känns lite sorgligt för idag var det sista morgonen med den här supergoda julfrukosten men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om dessa ord, jag tycker alltid man väntar för länge när det är något smarrigt man gillar. 😀
  När inte pandemin härjar i världen så brukar vi bjuda in släkten på middag på annandag jul så då brukar vi har fullt upp med alla förberedelser med mat, dukning mm men i år är det andra regler som gäller. Vi kände att vi ville hitta på något så då kom vi på att vi kunde inviga smörgåsjärnen Martin fick i julklapp av mig.

  Det var supermysigt att tända grillen och grilla mackor och dricka varm choklad! 😀

   


  Inga förberedelser inför middagen behövdes eftersom vi åt julbord för tredje dagen i rad 😀 Det är så gott men nu är all julmat slut förutom julskinkan.

   


  Nu har ni fått tagit del av hur vår jul varit och både jag och Martin är supernöjda efter omständigheterna. Jag sammanfattar den lugn, skön och mysig 😀

  Hoppas att ni också är nöjda med ert julfirande!

  Juldagen

  Postad: 25 december, 2020 Kommentera

  Dag 2 på julen, vilket är juldagen, den började exakt som julafton men utan någon morgon-julklapp. Julgröt och julskinka på knäckebröd med julsenap stod på menyn 😀
  Under tiden vi avnjöt julfrukosten så kom det massor av snö, det blir så vackert och betydligt ljusare med lite snö. Dessutom är det verkligen en stämningshöjare under julen.

   


  Igår hade vi fullt upp hela dagen så vi han aldrig med att fika så det tog vi igen idag. Min svärmor bakar världens godaste rullrån och hennes struvor gick inte av för hackor dom heller 😀 Själv hade jag bakat saffransbullar och en mjuk pepparkaka.

   

  Till middag dukade vi upp julbord igen och det är ju inga problem att äta julbord flera gånger eftersom det finns så mycket att välja på 😀

   
  För en liten stund sedan kom vi in från altanen där vi stod i över en timme och bara myste bland alla julgranar och drack glögg vid den tända grillen. Jag älskar dessa stunder vi tillbringar på vår juloas 😀

   
  Vinnaren av Tävlingen, GLOSSYBOX 2020

  Postad: 24 november, 2020 Kommentera

  Ursäkta att det har dragit ut på tiden med att annonsera vinnaren i denna tävling, detta beror på att jag har haft tekniska problem.

  Tävlingen om att vinna GLOSSYBOX 2020 är nu avslutad!

  Vinnaren är Camilla Irmeli Sandmark

  STORT GRATTIS TILL DIG!!!

  Maila mig Din postadress och mobilnummer till tina@tinagustafsson.com så kommer ett paket till Dig om ca en vecka.

  OBS!!! Skriv GLOSSYBOX 2020 i ämnesraden!

  Tävling, GLOSSYBOX 2020

  Postad: 15 november, 2020 Kommentera

  Vi kör ytterligare en tävling tycker jag! 😀

  Denna vecka tävlas en till kalender ut och denna gång är det GLOSSYBOX som en lycklig vinnare har möjlighet att vinna! 😀

  Årets mest magiska tid väntar runt hörnet och med den kommer självklart GLOSSYBOX Adventskalender, i år är den lyxigare än någonsin!. Bakom de rosaskimrande luckorna gömmer sig 24 fantastiska skönhetsöverraskningar. Njut av makeup och hudvård från varumärken som Fenty Beauty by Rihanna, Avant Skincare, Hey Honey, Iconic London och många, många fler.

  Värde 5.300 sek

  (Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren)

  Tävlingen, GLOSSYBOX 2020 hittar du här


   

  Vinnaren av Tävlingen, Van Ufford Chokladkalender

  Postad: 15 november, 2020 Kommentera

  Tävlingen om att vinna Van Ufford Chokladkalender är nu avslutad!

  Vinnaren är Therese Anita Söderström

  STORT GRATTIS TILL DIG!!!

  Maila mig Din postadress och mobilnummer till tina@tinagustafsson.com så kommer ett paket till Dig om ca en vecka.

  OBS!!! Skriv Van Ufford Chokladkalender i ämnesraden!

  Tävling, Van Ufford Chokladkalender med handgjord ekologisk choklad

  Postad: 8 november, 2020 Kommentera

  För många har året 2020 inte varit speciellt roligt och jag är den första om att hålla med om det! Eftersom jag älskar julen och vill gärna börja fira den så snart det bara går 🙂 fick jag en idé om en sak jag läste om för en tid sedan, nämligen att fira novent. Har ni hört talas om det?

  Vill du också fira novent så innebär det at du tänder ljus i adventsljusstaken (den med stearinljus) varje söndag men åt fel håll. Börja med ljuset längt till höger och när du väl kommer till första advent möts fjärde novent med första advent. I år börjar första novent idag den 8 november.

  Det tycker jag vi firar lite extra med en tävling 🙂 i och med detta har nu en lycklig vinnare möjlighet att Van Ufford´s Chokladkalender.

  Kalendern är unik med sin gråa träask med gravering ”24 days of chocolate until Christmas” I asken finns 23 olika 20 g chokladbitar och en 80 g chokladkaka “Merry Christmas” för julafton. Asken innehåller ca två tredjedelar mörk choklad med 70% kakaohalt samt en tredjedel mjölkchoklad med 41% kakaohalt. Allt handgjort, förpackat för hand och ekologiskt från den lilla chokladfabrik i Ystad. En förteckning över de olika chokladbitarna samt innehållsförteckning medföljer. Asken kommer med rött band och ett hänge hjärta med årtal som på bilden.

  Värde 599 sek

  (Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren)

  Tävlingen, Van Ufford Chokladkalender med handgjord ekologisk choklad hittar du här

  Tjuvstartar med novent

  Postad: 4 november, 2020 Kommentera

  Året 2020 har varit ett år man helst vill glömma, jag vill verkligen dra ett stort och då  menar jag ett STORT fett streck över det!!!

  För mig personligen har det inneburit massor av stillasittande hemma i huset och många inställda middagar, fester, restaurangbesök, shower, konserter samt umgänge med nära och kära. Allt sådant som sätter guldkant på livet helt enkelt. Självklart är det ett lågt pris att ”betala” / offra om det innebär en ända till person slipper covid19 men det finns ett men och faktiskt ett STORT MEN!!!

  Väldigt många mår otroligt dåligt av denna situation, att bli isolerad och inte träffa föräldrar, barn, barnbarn osv. kommer tyvärr att medföra psykisk ohälsa och djupa depression. Detta är väldigt beklagligt men det är dock på detta sätt plus ett vaccin som till slut kommer göra att vi kommer att kunna övervinna covid19.

  Vad kan man då göra för att göra livet lite roligare?! Det beror ju på vad man gillar naturligtvis och när på året man skall hitta på något. Eftersom vi närmar oss julen med stormsteg tänkte jag själv nog göra något jag aldrig har gjort förut och det är att fira novent 😀

  Vad är då novent? Jo, om du vill fira novent så tänder du ljus i adventsljusstaken (den med stearinljus) varje söndag men åt fel håll. Börja med ljuset längt till höger och när vi väl kommer till första advent möts fjärde novent med första advent 😀 I år börjar första novent den 8 november. I och med detta kan man även lägga mysiga juliga aktiviteter som att t.ex. titta på juliga filmer, dricka glögg, lyssna på julmusik, baka, göra gulgodis, sätta upp ljusslingor i träd och buskar mm mm.

  Det är dock inte tänkt att man skall ta fram allt som har med julen att göra utan bara en liten tjuvstart.

  Förutom att jag på söndag tänker smaka på årets BLOSSA-glögg tänker jag fira lite extra genom att tävla ut en adventskalender till er mina underbara och kära följare 😀 Håll utkik på söndag med andra ord! 😀 

  Hej bloggen…..

  Postad: 22 oktober, 2020 Kommentera

  …..nu var det länge sedan jag var här, väldigt tråkigt men väldigt behövligt för min del.

  Vad har jag gjort då är det många av er som undrar, ja tyvärr inte speciellt mycket sedan Covid19 gjorde sitt intåg. Några enstaga recept har jag lagt upp men inte mer än så när det kommer till bloggen.

  Det största som hände denna sommar var mitt 50-års firande 🙂 Tack och lov höll sig covid19 sig relativt lugn under mitt firande. Under veckan jag skulle ha firat med min närmaste familj i Alicante blev istället en middagsvecka med 7 middagar 7 dagar i rad med ett mindre antal gäster per gång. Den officiella 50-års festen med ett mindre antal gäster än vad tänkt från början blev också av tack vare att covid19 höll sig lugn.

  I övrigt har det inte hänt så mycket förutom att alla shower/konserter, bröllop mm vi skulle ha varit på är antingen framflyttad till nästa år eller instälkt, väldigt tråkigt men självklart väldigt behvligt att minska all spridning av detta skitvirus.

  Nu närmar sig min absoluta favorithögtid nämligen julen så jag skall försöka hitta lite energi och inspiration och bjuda er recept och inlägg!

  Vi hörs snart igen!

  Tiden går och går…men…

  Postad: 11 maj, 2020 Kommentera


  …det känns ändå som den står still på något sätt 🙁 Livet är åter igen ställt på pause 🙁

  Det är länge sedan ni hörde något ifrån mig och jag beklagar verkligen det, när corona med covid-19 slog till så tappade jag all energi. Min energi hade äntligen börjat komma tillbaka efter både min cancer och mina benbrott, 2020 skulle bli mitt år 😀 Det började väldigt bra med roliga restaurangbesök, bröllopsinbjudan, konsertbiljetter till Celine Dion, fester och massor av planer som mitt 50-årsfirande i Alicante t.ex.

  Detta låter djävligt egoistiskt, jag är fullt medveten om det men jag känner att både 2018 och 2019 inte alls var mina år men äntligen så kom 2020, ett nytt fräscht år som skulle bli mitt år, det absolut bästa år på mycket, mycket länge 😀

  Det blir dock inte alltid som man har tänkt sig, snart har jag suttit inne i två månader förutom då jag går och handlar eller besöker vårdcentral/sjukhus. Allt som var planerat är inställt och livet suger som f-n just nu 🙁

  Detta är petitesser i det stora hela, jag vet!!!

  Jag blir fullkomligt vettskrämd av covid och allt man läser om det, jag är otroligt rädd att jag skall drabbas av denna vidriga sjukdom. Enligt experter så kommer ju alla få covid-19, frågan är bara när och hur hårt var och en blir drabbad. Jag önskar att covid-19 kunde få covid-19 och dö!

  Håller både tummar och tår att alla ni där ute blir så lindrigt drabbad som det bara går och att era nära och kära klarar sig så bra det bara är möjligt! Har ni drabbats hårt av denna skit så vill jag av djupet av mitt hjärta säga… jag beklagar verkligen det och jag hoppas att det snart blir en ljusare tid.

  Ett stjärnigt blev två stjärnigt

  Postad: 17 februari, 2020 Kommentera

  Vilken alla hjärtans dag jag fick uppleva i fredags 🙂 från morgon till kväll var dett massor av romantik 😀

  I detta inlägg skall ni få följa med på en fantastisk matupplevelse våra vänner M och M bjöd oss på i fredags! För flera månader sedan ringde M och bokade upp oss just denna kväll och under dessa månader har vi med jämna mellanrum fått ledtrådar för att gissa oss fram till vilken restaurang vi skulle till. Ledtrådarna var så kluriga så vi lyckades aldrig komma på vart de hade bokat bord men dagen innan damp det ner ett kuvert med en tidning där det fanns en artikel om restaurangen 😀 De hade lyckats boka ett bord för fyra på restaurang Aloë 🙂  I fredags hade de en Michelinstjärna men idag fick de sin andra stjärna 😀

  Tyvärr är bildkvalitén inte särskilt bra då det var ganska så mörkt i restaurangen men jag hoppas ni får ett hum i alla fall om vilken fantastisk mat vi åt! 

  Besöket började med att en utav ägarna mötte upp oss ute på altanen och visade oss sedan in i ett angränsade rum till restaurangen där vi fick en alkoholfri drink med salta churros med en parmigiano reggiano-dip med jalapenos.

  När drinken var uppdrucken och tilltugget uppätet så visades vi in i själva restaurangen där vi började med att beställa in ett varsitt glas champagne och strax efter kom det in fem härliga små tilltugg.

  Det här är Gordal oliv, Sobrasada och ansjovis.

  Detta lilla tilltugg är Ofor, rökt äggula och perigord tryffel.

  Det här fatet består av Kalix löjrom, potatis och dill samt Wagyu med hot sauce.

  Den sista lilla serveringen var jordärtskocka Dashi och grön kardemumma.

  Till deras fasta meny tog vi deras vinförslag och det första vinet var Pacher Hof Mitterberg Riesling från 2018.

  Till vinet serverades den första rätten som var salt kokosglass och oscietra kaviar samt några droppar olivolja.

  Till samma vin fick vi också ”tomatvatten” på RAF-tomat med saffran och hamachi.

  Vin nummer två var Dewazakura Ichiro Junmai Daiginjo, till det kom det in svensk bläckfisk-nudlar och vietnamesiska aromate.

  Nästa vin vi fick hette Kunin Wines Pape Star Blonde, till vinet serverades Langoustine och lompe som är ett norskt tunbröd. Vi åt detta som tacos.

  Fjärde vinet hette By Farr Chardonnay och till det fick vi Brioche med getfärskost från Löt.

   

  Vi fick ett rött vin och det hette Benanti Rovitello Etna Rosso från 2010, vinet hade det komponerat ihop med kolgrillat lamm, thaicurry och Nam Ajat.

  Middagen desserter bestod av Fleur de Meringue, samt Blodapelsin, pistage och långpeppar. Till det fick vi vinet Attila Homonna Edes Harmas från 2016.

  Efter dessa två desserter var vi så proppmätta så det var helt otroligt, då kommer servitrisen och meddelar att då var det dags för kvällens sista servering som de kallade Kaffegodis. Ögonen på oss alla höll bokstavligen på att poppa ur våra huvuden. Det fanns ingen plats för mer men det kom ut sex olika mindre bakverk.

  Chokladtart med mandel och körsbär, äpple med frusen shiso och koriander, creme caramel med aprekos, chnele med arabicaböna, passionfruktskola med hallon och slutligen mandarinkaka.

  Ett gäng superproppmätta och belåtna gäster! 😀 STORT TACK Aloé för denna matupplevelse och fantastiska service och ett ännu STÖRRE TACK till våra underbara vänner M & M ni är bara bäst!!!!!