Blogg, Fester / Middagar, Nära & Kära, Temamiddagar

Cocktailmiddag

Finns det något bättre än middagar med vänner som har ett tema!? Nä jag tror faktiskt inte det 😀 Igår umgicks vi med våra vänner I och O över en härlig cocktailmiddag.

För en tid sedan bestämde vi oss för att träffas över en middag, temat blev som ni redan har förstått cocktail. Jag och Martin skulle lag tre mindre rätter och I och O skulle laga tre mindre rätter, det spelade ingen roll om man bara lagade förrätter, huvudrätter eller desserter eller om man ville blanda. Det ända kravet var att det skulle serveras cocktails till maten som skulle innehålla någon form av alkohol 😀

Först ut var jag och Martin och vår första rätt bestod av Örtgratinerad havskräfta och till det drack vi en bubblande dill- och gurkcocktail.

I och O´s första rätt var en klassisk Toast skagen med löjrom och till det fick vi en Limoncello Sprits.

Rätt nummer 3 stod vi för och jag hade gjort en kall parmesansoppa med en klick löjrom, denna gång blev soppan lite för tjock men det var lika gott för det 🙂 Till soppan serverade vi en Aperol Sprits som tyvärr inte hamnade på bild.

Nästa rätt stod I och O för och de trollade fram en magisk mini älgburgare med coleslaw och saltgurka. Till hamburgaren fick vi en härlig jordgubbsshake.

Min och Martins sista rätt var en mini plankstek och till den serverade vi en utav mina favoritdrinkar nämligen Smoke whiskey sour.

Middagen avrundades med en dessert som I hade bakat, en fantastiskt god Oreo cheesecake och till det serverades det en passande kaffedrink med Baileys.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*