Blogg, Cancer samtliga inlägg, Min bröstcancer, Sjuk / Skadad

Från fullt frisk till jättesjuk till cancerfri i 4 år

Idag är det Världscancerdagen, den äger alltid rum den 4 februari. Den är instiftad av Union for International Control (UICC).

28 december 2017 fick jag diagnosen elakartad bröstcancer.

Den första bilden på mig är ifrån den 17 december olyckligt vetande vilket besked jag skulle få 11 dagar senare.

Den andra bilden är ifrån den 3 juni 2018, mitt i cellgiftsbehandlingen och fem månader efter att de opererade bort mitt högra bröst.

Den tredje och sista bilden är ifrån den 22 oktober 2021 nästan fyra år efter diagnosen. Ett år kvar innan jag kan känna mig något säkrare att det inte blir något återfall. I december 2022 fick jag besked om att allt fortfarande såg bra ut. 😀

Jag känner mig så tacksam och glad att fortfarande vara en överlevare! 😀 Det finns dock ett otroligt stort antal personer som fortfarande inte överlever sin cancer, det är därför viktigt att bidra till forskningen och jag startade en insamling hos Cancerfonden några veckor efter min operation.

Ni får gärna sätta in ett bidrag, det spelar ingen roll om det är en krona eller en miljon kronor, huvudsaken det kommer in pengar till forskningen och att fler får chansen att överleva denna hemska sjukdom.

Du hittar min insamling Skicka vidare by Tina hos Cancerfonden HÄR.

4 Kommentarer

 1. Karin Wikström

  Hej TIna
  Härligt att du åxå ff är med oss!❤️
  Jag opererades för bröstcancer Jan 2017 och har precis idag gjort min
  femte Mammo efter det, nu är d bara att invänta svaret. Alltid lite pirrigt.
  Vi kämpar vidare! Kram till dig från mig!❤️👍❤️👍

  • TinaGustafsson.com

   Hejsan Karin!

   Jag förstår att det är pirrigt, det är det för mig också varje gång jag inväntar ett provsvar och jag tror det alltid kommer att vara det så länge vi lever!

   Njut av varje dag du finns här på jorden, det försöker jag men jag skall erkänna att det är svårt många gånger p.g.a. rädslan av att få cancer igen.

 2. Hej..
  Gått igenom bröstcancer jag också. Alla hjärtansdag för 5 år sen blir det nu. En resa som inte han bli klar. Friskförklarad. 11 januari opa jag mig för tjocktarmscancern o ska ner om några månader o opa bort en del på levern. Ska bara göra lite cellgiftsbehandlingar först..
  Kan säga att detta är en helvetets resa.
  Men vad gör man.. kämpar på.. styrkekramar till er alla som kämpar.. Även ni som står brevid. Ni är så viktiga o betydelsefulla. Ni är bäst❤

  • TinaGustafsson.com

   Hejsan Lisa!

   Håller med dig att genomgå en cancer-resa är verkligen ett helvete! Jag håller också med om att nära och kära är guld värda och jag är så tacksam över att jag hade och har så underbara människor runtomkring mig!

   Jag håller tummarna så hårt jag bara kan att allt skall gå bra för dig och att denna sjukdom snart lämnar din kropp! <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*