Blogg, Cancer samtliga inlägg, Läkarbesök / Undersökningar, Min bröstcancer, Sjuk / Skadad

Mammografi

Då var det dags igen för en mammografiundersökning. Detta är ju en fantastisk undersökning som svensk sjukvård erbjuder varannat år helt gratis för kvinnor i åldern 40-74 år.

Sedan några år tillbaka är jag ganska nervös vad denna undersökning skall visa eftersom man hittade några knölar i mitt vänstra bröst. De tog prover och tack och lov så visade det sig att de inte fanns något farligt i dem den gången 🙂 Eftersom de hittade något då så fick jag gå en extra gång på mammografi året där på mest för att lugna min oro sa läkaren.

Idag var det första gången jag besökte BröstCentrums nya lokaler som ligger på Fatburs Brunnsgatan 7 vid södra station, de var verkligen fräscha och fina lokaler och personalen var dessutom väldigt bra.

Undersökningen gick bra trotts att det är lite bökigt att göra den då jag sitter i rullstol. Sköterskan informerade mig om att ett brev med resultatet skulle dimpa ner i brevlådan inom ca två veckor. Antingen skulle det stå att allt var bra eller så kunde de återkalla mig för vidare utredning men det i sin tur behövde inte betyda att det var dåliga besked utan bara att bilderna inte hade vlivit tillräckligt bra.

Nu är det bara vänta på brevet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*