Blogg, Nära & Kära, Restauranger i Sverige, Stockholms restauranger

Restaurang Spesso

Då min svåger Leffe fyller år imorgon passade vi på att fira honom redan igår, vi hade bokat bord på restaurang Spesso.

Det är en restaurang med italiensk inriktning så det var ett lätt val att välja denna gång då Leffe gillar både italiensk mat och italienska viner. 😀

Jag har bara bra att säga om denna restaurang, mycket goda drinkar, fantastisk mat samt viner och deras service var riktigt bra!!!

För oss som behöver tillgång till en hk-toalett så kan jag meddela att den var helt outstanding, dock i bottenvåningen men vad gör väl det när det finns hissar! 😀

Mitt betyg blir 4 av 5.

Vi började självklart med en varsin drink, födelsedagsbarnet, syrran och jag tog Green coffee / Apple och Martin tog Brown Butter / Sage. Båda drinkarna var goda men Martins var godast, det låter kpnstigt med smör i en drink, jag gillar inte själva smörsmaken i sig så därför tog jag inte den drinken men WOW vilken otroligt cool smak på en drink! Jag kommer med säkerhet beställa den nästa gång om den finns kvar då 😀

Det blev även ett tilltugg till drinken, vi valde Proscuitto crouqettes .

Därefter fick vi en varsin miniformfranska med tillhörande röra.

Till förrätt valde jag Pike-perch / Mint som var rå gös, mynta, chili och syrad grön tomat. Väldigt gott var det! De övriga valde Halibut / Blood orange som var Carpaccio på hälleflundra, blodapelsin, regnbågsrom, saffran och salladslök. San Marzano Spesso som var Tomat, stracciatella, basilika och olivolja. Roast beef / Mushroom som var Krispig focciabröd, höstsvamp, rostbiff från Wernergårdens mjölkko, tryffelgrädde, balsamicovinäger och färsk svart tryffel.

Pike-perch / Mint som var rå gös, mynta, chili och syrad grön tomat.
Halibut / Blood orange som var Carpaccio på hälleflundra, blodapelsin, regnbågsrom, saffran och salladslök.
San Marzano Spesso som var Tomat, stracciatella, basilika och olivolja.
Roast beef / Mushroom som var Krispig focciabröd, höstsvamp, rostbiff från Wernergårdens mjölkko, tryffelgrädde, balsamicovinäger och färsk svart tryffel.

Till förrätterna tog vi in en flaska vitt och delade på, ett väldigt gott vitt vin!

När det kommer till huvudrätten valde jag och födelsedagsbarnet Lobster / Butter som var Hummerravioli, smörad hummerbuljong, spenat och libbsticka. De övriga två valde Halibut / Turnip som var grillad hälleflundra, inkokt svartrot, kål… hasselnötter och smörsås ? vattenkrasse. Eggplant / Cabbage som var Krispig aubergine smaksatt med chili och örter, ?, spetskålkräm, grillad spetskål, inlagd aubergine och mandel.

Lobster / Butter som var Hummerravioli, smörad hummerbuljong, spenat och libbsticka.

Till de olika huvudrätterna tog vi in två olika sorters vin så att de skulle passa bra ihop till de olika maträtterna.

Alla fyra tittade på dessertmenyn men det var bara Martin och jag som beställde eftersom de övriga var mätta och nöjde sig med en kaffe.

Martin tog Milk chocolate / Rosemary som var Mjölkchokladmousse med brownie, mjölkchokladglass, rosmarin och kolaganache, röda vinbär samt puffat riskrisp. Jag tog Chocolate marshmallow som var en Mums mums med pistage, citron och choklad.

Milk chocolate / Rosemary Mjölkchokladmousse med brownie, mjölkchokladglass, rosmarin och kolaganache, röda vinbär samt puffat riskrisp.
Chocolate marshmallow Mums mums med pistage, citron och choklad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*