Blogg, Nära & Kära, Restauranger i Sverige, Stockholms restauranger

Restaurang Etoile

Vi har fantastiska vänner runt om oss och Mia och Micke är två av dessa underbara vänner! 🙂 Igår bjöd dem oss på restaurangen vi skulle ha gott på den kväll jag bröt båda mina ben. Restaurangbesöket förra gången ställdes in p.g.a. att vi inte var förberedd på att restaurangen hade så många trappsteg in men igår var vi rustade till tänderna med ett par rejäla ramper! 😀

Wow vilken matupplevelse vi fick på restaurang Etoile!

Jag kan varmt rekommendera denna restaurang!

Mitt betyg blir 5 av 5.

Det första som hände var att vi tog in ett varsitt glas champagne! 😀 Champagnen var supergod och självklart kom den från Frankrike. Philipponnat Grand Blanc Extra “L.V.” hade några år på nacken, närmare bestämt 21 år eftersom årgången var från 2000.

Efter att vi tagit någon sval klunk av champagnen kom det första in från menyn vi skulle äta under kvällen. Vi fick ett Umami tea som var gjort på karamelliserad lök och champinjoner. Till det fick vi de första rätterna som var en salt munk med crème fraiche, lök och löjrom. Sedan fick vi en bricka med fem olika snittar. Den första var maräng med anklever, earl grey och lök. Den andra var pate a choux a `la fransk löksoppa. Den tredje var en kaka som de kallade Jackson Pollock. Den fjärde var fish n chips med med öring samt kål. Den femte och sista var Ramson med jerusalem kronärtskocka.

Efter dessa små läckerheter var det dags för Green Punch “anno 2018” som var gjort på gröna tomater, grönt te, jalapeño, gurka, citron och thai basilika.

En liten röd-vit boll i kolsyreis var nästa spännande rätt som ställdes fram på bordet och den var man tvungen att stoppa hela i munnen eftersom det var en Bloody Mary-drink 😀 Otroligt cool upplevelse när den “exploderade” munnen. 😀

Nästa rätt de bar in var en fantastisk cocktail på blodgrape, ingefära shizo och svart lime.

Till menyn tog vi deras dryckespaket och det första vinet var ett vitt vin som hette Gorgona från 2019. Det hade en blandning av druvorna Vermentino och Ansonica. Vinet kommer ifrån Italien.

Nästa rätter på tur var morotsbagel med anklever och passionsfrukt. Kungskrabba med svarta vinbär, äggvaniljsås och shiitake. Marulk med kimchi.

Det andra vinet som kom in var Hana Hato Colombe Sawakaya och det var en saké från Hiroshima.

Till sakén fick vi denna fisk med en sötsyrlig sås som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på, rätten efter det var kolbitar som var sjukt gott, kolen var blomkål och grillat äpple 😀

Efter kolbitarna som blev min favorit fick vi chablisvinet Jean-Marc Brocard, årgång 1997 och det kommer från Frankrike.

Till det vita vinet serverades det en bricka med tre olika små munsbitar som bestod av råbiff lakris och störkaviar. Tapioka med sjögräs och gurkört. Torsk med plommon. Tlll denna servering fick vi också ostron.

Innan trippen till skogen fick vi ett glas champagne, namnet på den, Alain Bedel Sélection Brutt från Frankrike. Därefter var det dags för skogen och vi för att äta svamp och tryffeltoast med “kaffe” som var en consommé som var ett gudomligt gott “kaffe”.

Då var det dag för ett rödvin vid namn Julien Courtois 100%, årgång 2018.

Till detta rödvin åt vi Etoile som var nötkött med kålrot och hasselnöt. Utseendet på denna rätt är formen av en Michelin-stjärna, det är en rolig idé eftersom restaurangen fick sin första Michelin-stjärna i februari 2020.

De sista vinet ut ikväll är detta Domaine du Petit Métris Premier Cru 2015 från Frankrike.

Till det sista vinet fick vi thai-soppan Tom ka gai men den serverades inte i en djup tallrik eller skål utan som en glasspinne 😀 Den var så annorlunda så det blev enormt coolt och den var utsökt god!

Efter 21 smakupplevelser hade vi nu nått fram till desserterna 😀 Den första kallas Svensk sommar och innehöll självklar jordgubb med blommor 😀 Den andra desserten hade de döpt till Steve Jobs, det var en äppelpaj som de finurligt hade dekorerat med apple-loggan 😀

Den sista finalrätten hade de döpt till FIKA! 😀 De var flera små skapelser, bl.a. deras version på bulle som serverades med en dip. Förutom det fick två andra smarriga skapelser som jag tyvärr inte kommerihåg vad de hette. Till FIKAT fick vi drottningsaft som var den godaste saft jag någonsin druckit.

Vi avslutade med att ta in kaffe och avec.

Oj, oj, oj vilken matupplevelser vi fick på restaurang Etoile och vilken servise. STORT TACK Mia och Micke för en helt magisk kväll, att äntligen få gå på restaurang igen efter över ett år kändes helt fantastiskt. 😀

Fick jag önska något av denna restaurang så skulle det vara att göra deras chambre separée mysigare/trevligare, i alla fall i den delen vi satt.

Mätta och belåtna gick vi ut i Stockholms nattliv för att ta oss vidare hem efter den bästa restaurankvällen på mycket, mycket länge! 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*