Blogg, Restauranger i Sverige, Tyresös restauranger

Pizzeria Okie Doughike

Plötsligt händer det, vi fick äntligen tummen ur för att gå till Pizzeria Okie Doughike här i Tyresö och prova deras pizzor. Jag hade hört så mycket bra om deras napolitanska pizzor så jag hade skyhöga förväntningar. 😀

Restaurangen är ganska liten, jag skulle gissa på att det får plats ca 15 sittande gäster men då skulle det verkligen vara fullt och kanske en aningen trångt men det i sin tur skulle nog skapa en fantastisk stämning 😀

Mitt betyg blir 5 av 5.

Jag hade fått för mig att de skulle ha någon form av charkuteribricka och det var något jag och min man Martin hade tänkt börja med men jag hade fel. De hade ingen charkuteribricka, det var dock inget problem för ägaren Stavros, “jag fixar det” sa han och en kort stund därefter hade han satt ihop lite gott som vi startade med 😀 Till den söta charktallriken tog vi in rött vin.

När vi hade ätit upp charktallriken beställde vi in två olika pizzor, vi tog nr 1 och nr 2 från deras tips.

Det finns pizzor också finns det pizzor! Herregud vilka goda pizzor 😀 Stavros gör, jag har aldrig i mitt hela liv ätit sådan goda pizzor!!! 😀 😀 😀 och framför allt Signaturpizzan, nr 1. Oj, oj, oj säger jag bara!!!

Vi fick dock veta att Stavros stänger ner Okie Doughkie och att igår var hans sista dag 🙁 otroligt tråkigt 🙁 Jag förstår honom dock, han behöver åka till sin mamma i Grekland. Familjen kommer alltid först men jag har också lite goda nyheter 😀 Tanken är att Stavros skall komma tillbaka om 6-12 månader och då tänker han öppna en större restaurang inne i Stockholm. 😀

Eftersom det var sista kvällen var vi bara tvungna att prova hans våfflor också, han hade en uppsjö av olika alternativ så vi fick beslutsångest 😀 Stavros erbjöd sig att komponera ihop något och det blev en specialare som han döpte till Stavros Specialare 😀 Fantastiskt god!!! Till saken hör också att han bjöd på desserten 🙂 1000, 1000-tack Stavros!!!

Jag har otroligt lessen över att vi inte hann med några fler besök innan han stängde men jag ser framemot när han är tillbaka och öppnar igen! 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*