Årstider, Blogg, Göteborg (samtliga inlägg), Göteborgs restauranger, Mat & Dryck i Göteborg (samtliga inlägg), Resor i Sverige (samtliga inlägg), Restauranger i Göteborg, Restauranger i Sverige, Semester, Sommaren

Restaurang Dinner 22

Inför våran Göteborgsresa som vi kom hem ifrån igår letade jag efter någon rolig restaurang att besöka och efter en tids letande föll valet på Dinner 22. De har också en bar som ligger vägg i vägg, den heter Drinks 20.

Jag är väldigt glad över valet, då det var en otroligt bra restaurang!!! Restaurangens inriktning är framför allt bra kött.

Vi börjar med servicen WOW säger jag bara! STORT tack Christo som serverade oss det mesta denna kväll, även tjejerna var toppen!

För er som har något funktionshinder, restaurangen har några trappsteg men det är inget problem då de har en stadig och bra ramp som de lägger ut. Restaurangens toalett är också bra och rymlig. Jag sitter i Permobil och har hjälp av två assistenter och allt fungerade toppen, både att ta sig in och ut ur restaurangen, samt använda toaletten.

Mitt betyg blir 5 av 5.

Då det var ett helt underbart väder denna kväll så valde vi att sitta på uteserveringen. Vi började självklart med en varsin drink 😀

Till vänster ser du Elderflower Southside – Bombay Sapphire / St. Germain Fläder / Mynta / Lime
Till höger ser du Earthman – 42 Below / Jordgubbe / Vit choklad / Citron / Svartpeppar

Båda drinkarna var väldigt goda! Jag smakade även på Strawberry Daiquiri – Bacardi Carta Blanca / Jordgubbe / Lime den var också riktigt god!

Till förrätt beställde jag och Martin varsin Burrata – Vikentomater, örtkrutonger, friterad mandel, olivolja och balsamico.

Becca valde Råbiff – Rödbeta, cornichons, pepparrot och äggkräm.

Till förrätt valde vi att dricka champagne, Philipponnat, den var fantastisk god och finns att beställa HÄR

Till huvudrätt blev det grillad Club Steak på ben, till köttet serverades det husets pommes, tomat- & löksallad, bearnaisesås samt rödvinssås.


För Beccas del blev det Parmesanbakad spetskål – Vårprimörer och potatispuré smaksatt med timjan.

Till detta föreslog seritören rött vin till mig och Martin så vi tog in en flaska rött av Louis M Martini, den var riktigt god och passade kanonbra till köttet. HÄR kan du beställa den.

Middagen avslutades naturligtvis med dessert 😀 Jag och Becca valde Karamelliserad Chokladmousse – Lakrits- & mandelkrisp och hallonvinagrette. Martin valde Crème brûlée med veckans sorbet som jag tror hade smaken hallon om jag inte missminner mig. Till detta tog även jag och Martin en rom och det var denna Plantation Pineapple, den finns HÄR att beställa. Det blev också lite kaffe.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*