Skriv ut Skriv ut

  Kycklingsallad med honung och senap

  Postad: 26 juli, 2018 Kommentera
  Skriv ut recept

  Sallader är något vi inte äter speciellt ofta under vinterhalvåret men däremot äter vi det desto mer på sommaren och framför allt nu när det är total eldningsförbud här i Stockholms län.

  Den här kycklingsalladen var riktigt god med sin honung- och senapssmak. Jag kan med andra ord varmt rekommendera den till en varm sommardag! 🙂

  4 port

  600-700 g kycklingfilé, 4 st
  2 pkt bacon, à 140 g
  2 romansallader
  1 ask pärltomater, 200 g
  1 liten rödlök
  1 avocado

  Gör så här:
  1 Lägg kycklingfiléerna i en bunke eller kraftig plastpåse, häll över hälften av marinaden och massera in kycklingen ordentligt. Ställt svalt fram till ca 30 minuter innan du skall steka filéerna.
  2 Skär baconen i mindre bitar och knaperstek det i en het stekpanna. Låt baconen rinna av på hushållspapper. Spara baconfettet till senare.
  3 Skär salladen i mindre bitar, halvera tomaterna och skiva löken tunt, skär även avodadon i mindre bitar. Lägg allt i en bunke.
  4 Tillsätt en liten klick smör i baconfettet som du har kvar i stekpannan och värm pannan på medelhög värme. Lägg i kycklingfiléerna och låt steka ca 6 minuter på vardera sida eller tills kycklingsaften är klar.
  5 Låt filéerna svalna något innan du skär upp dem och lägger ner dem i salladsskålen.
  6 Tillsätt 3 msk vatten i den resterande marinaden/dressingen och blanda väl, ringla den över salladen och blanda kycklingsalladen ordentligt men försiktigt.

  Honung- och senapsmarinad/dressing:
  0,75  dl honung
  0,5 dl dijonsenap
  2 msk olivolja
  2 pressade vitlöksklyftor
  2 tsk salt
  1 tsk pepparmix

  Gör så här:
  1 Häll samtliga ingredienser i en skål.
  2 Blanda/vispa väl.

  Kommentera

  1

  Copyright © Alla rättigheter är reserverade