Blogg, Födelsedagar, Helglyx, Lyx, Nära & Kära, Restauranger i Sverige, Stockholms restauranger

Restaurang TAK – Izakaya

Dessa två tjejer har jag känt i många, många år 😀 Vi träffades genom att de började att jobba som assistenter oss mig. Idag flera år senare umgås vi privat som vänner 😀

För snart två år sedan då jag fyllde 50 år så fick jag av tjej-gänget en helt otrolig mello-upplevelse som blev uppskjuten tills i år p.g.a. pandemin. HÄR kan du se och läsa mer om den kvällen.

Mikaela och Sandra överraskade mig med ytterligare en 50-års present idag och det var denna otroligt goda asiatiska brunch på restaurang Izakaya. Restaurangen ligger högst uppe i TAK.

Mitt betyg blir 5 av 5

Tjejerna hade bokat restaurangens månads-brunch med tillhörande vinpaket, så otroligt lyxigt och gott!

Första drycken var champagne och till det serverades den första rätten som var ostron med fermenterad chili samt ponzu och sesam. Till saken hör att jag inte är något fan av ostron men sedan jag åt dessa drömmer jag om nästa gång jag får äta dem 😀 Fantastiskt gott!!!

Champagnen serverades även till nästa rätt som var tonfisktataki med sesam, togarashi, picklad rödbeta, cashewnötter och yuzu-ponzu.

Nästa dryck vi serverades var ett orange vin, annorlunda men riktigt gott till tartaren på oxinnanlår som serverades tillsammans med räkchips, vårlök, rättika, pinjenötter, kapris och äppelcreme.

Den tredje drycken var ett svalt vitt vin och det hade parats ihop med sushiris med soja- och mirinmarinerad lax som serverades tillsammans med sesammajonnäs, forellrom, sallad, gurka, nori och kålrotsgari.

Sista rätten ut var kokosglass och sudachisorbet tillsammans med italiensk maräng och kokoskaka. I glasen fick vi ett fantastiskt dessertvin som smakade körsbär.

Alla tre var supernöjda så vi bestämde där och då att detta måste bli en ny tradition, att gå ut och äta härliga bruncher några gånger varje år så jag ser redan fram emot nästa gång

1000, 1000-tack brunch-tjejer för en helt otrolig upplevelse!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*