Åkersbergas restauranger, Årstider, Blogg, Restauranger i Sverige, Semester, Sommaren

Restaurang Zäll´s Smokehouse

Sista helgen är detta på vår semester så vi beslutade oss för att boka bord på Zäll´s Smokehouse, jag har haft denna restaurang på span ett tag men det är en bra bit för oss att åka till Åkersberga så det har helt enkelt inte blivit av men nu fick vi äntligen tummen ur! 😀

Jag hade höga förväntningar på detta restaurangbesök då jag har sett massor av bilder på deras sociala kanaler, det började dock inte så bra då regnet har öst ner denna dag och kväll. Detta visste jag skulle innebära att vi inte skulle kunna sitta på deras uteservering.

Vi såg först inte restaurangen när taxin körde in på “gatan” men vi lyckades förstå vart den låg till slut. Något att förbättra vore att sätta upp en synlig skylt med restaurangens namn. Jag är lessen att behöva säga att restaurangen låg inte speciellt charmigt till heller, i alla fall inte från den sida man gick in ifrån.

Mitt betyg blir 2 av 5.

Vi började med att beställa in något att dricka, jag och Tina som också var med tog varsin Kentucky Mule och Martin tog in en öl. Till drycken bjöd de på BBQ-popcorn som var riktigt goda. Drinkarna får ett medelbetyg men inte så konstigt då det inte är någon bartender som blandar ihop dem.

Vi började med att ta in lite olika smårätter för att dela på, det blev Loaded Fris, Chicken Wings med Alabama White BBQ Sause samt majsbröd med honungssmör.

Jag vet inte riktigt vad jag skall säga om detta…..allt smakade halvfabrikat och det var nog också, förutom möjligtvis Alabamasåsen. Det var inte äckligt om man nu får säga så om mat men det var inte speciellt gott heller och det var inte prisvärt alls.

Förväntningarna steg rejält inför huvudrätten då vi hoppades på att ribban skulle höjas 😀 Jag och Tina valde Texas Chili med hemmagjorda tortillachips och Martin valde Smoked Texas Hot-Links som var nötkorv med olika tillbehör

Det ser väldigt gott ut när man tittar på bilderna men åter igen så höll det tyvärr inte måttet enligt oss, de hemmagjorda tortillachipsen kändes inte som de hade gjort från gruden och Martins korv…..ja vist var den helt ok men det är dock “bara” en hög korvslantar med “köpe” pommes han vår in.

Vår chili var väldigt mör men kryddningen var inte i min smak (jag vet, den är personlig) men sen var det klicken med crème fraiche de hade toppat med, den var gigantisk och alldeles för stor.

Det röda vinet som vi fick rekommenderat var i sig gott men till maten var det alldeles för sött.

När vi ändå var på plats och hittills både tagit in fördrink, förrätt och huvudrätt så var det en självklart beslut att även prova deras efterrätter.

För min och Tinas del blev det varm Chocolate Chip Cookie med vaniljglass och Martin valde Texas pecan-glass.

Nu blir ni nog lite chockade men denna Chocolate Chip Cookie var vansinnigt god så god att jag till och med frågade efter receptet! 😀 Martins glass var helt ok enligt honom.

Vår smakupplevelse på Zäll´s Smokehouse var långt ifrån vad både jag och de övriga önskade men smaken är som baken.

Det finns en hel del att önska av denna restaurang! Om vi kommer tillbaka? Det är jag inte så säker på men är ni sugna på denna typ av mat så kan jag varmt rekommendera den HÄR restaurangen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*