Skriv ut Skriv ut

  Dubbelpanerade och dubbelfriterade mozzarellasticks

  Postad: 18 augusti, 2017 Kommentera
  Skriv ut recept

  Då och då händer det att jag beställer in mozzarellasticks när jag är på restaurang och det är riktigt smarrigt men att göra dem själv är en helt annan smakupplevelse 🙂 Dessutom är det inte speciellt svårt dock lite kladdigt men det är det absolut värt! 🙂

  36 st (äter du enligt ViktVäktarna så innehåller dessa mozzarellasticks 3 SP/sticks, SP tillkommer för dipsås)

  480 g mozzarellaost på hel bit
  1 dl vetemjöl
  5 ägg
  5 msk vatten
  5 dl ströbröd
  2,5 msk torkad oregano
  2,5 tsk salt
  Frityrolja

  Gör så här:
  1 Skär mozzarella”korven” i tre lika stora delar på tvären, dela sedan varje bit på längden i 3 lika stora delar, avsluta med att dela varje skiva i fyra lika stora stavar.
  2 Häll upp mjölet på ett eget fat. Blanda samman ströbröd, oregano och salt på ett eget fat. Vispa samman ägg och vatten på et fat med kant på.
  3 Börja med att doppa mozzarellastavarna i mjölet, ta upp och skaka av ordentligt, doppa sedan de mjöliga stavarna i de uppvispade ägget och efter det doppar du dem i ströbrödet, sedan tillbaka till ägget och avslutar med ytterligare en gång i ströbrödet. Det är viktigt att du även ser till att kortsidorna på mozzarellastavarna blir täckta vid varje ”dopp”. Lägg de färdiga stavarna på ett fat.
  4 Ställ in stavarna i frysen i minst två timmar.
  5 Värm frityroljan till 180 grader och fritera stavarna första gången i 40 sekunder, ta upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper. Andra gången friterar du dem i 20 sekunder, ta upp dem och låt rinna av på hushållspapper. 
  6 Servera tillsammans med valfri dipsås.

  Kommentera

  1

  Copyright © Alla rättigheter är reserverade